Povești nomade cu „Ghiudem, sugiuc, giugiuc“

După ce în luna iunie, Inomar Cluster și partenerii săi deja consacrați, asociațiile „Wild Art“ și „Țăranii dobrogeni“, au invitat constănțenii să descopere rețete de bucate din vremea lui Cuza Vodă, iar în iulie le-a servit o ceașcă de cafea „Marin Ionescu Dobrogianu“ cu sare de mare și un strop de sirop de lavandă, pentru ca apoi să le prezinte „Dobrogea poveștilor cu lapte“, acasă la Picuraru de la Stejaru, în luna lui Gustar le propun o nouă experiență dobrogeană. Cu „Ghiudem, sugiuc, giugiuc“.

În prim-planul evenimentului programat joi, 9 august, de la ora 13.30, la Jade Oriental Café, se vor afla tătarii dobrogeni și bucatele lor.

„De data aceasta, ghiudemul si sugiucul ne vor purta într-o lume veche care a pătruns și în Dobrogea noastră… Evenimentul este organizat la binecunoscuta cafenea Jade, unde Enise Ali și Sunai Cadir ne vor oferi spre degustare, cu multă savoare, ghiudem și sugiuc, preparate în propriile bucătării. Bucatele vor fi însoțite de istoriile prof. univ. dr. Nuredim Ibram si prof. univ. dr. Marian Cojoc. Va invităm să savurați povești nomade… cu ghiudem și sugiuc, și totul va fi giugiuc!“, spun organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *