O carte de bucate din vremea lui Cuza se lansează la Constanța

La Constanța se va lansa astăzi, 23 iunie, de la ora 11.00, la Magazinul Țăranilor Dobrogeni (Bd. I. C. Brătianu, nr.138), volumul „Bucătăria română. Carte coprinzătoare de mai multe rețete de bucate și bufet 1865“, de Christ Iónnin, ediție îngrijită și adnotată de Simona Lazăr.

Aceasta este prima ieșire în lume a edituriii GastroArt,  coordonată de jurnalistul și cercetătorul în istoria gastronomiei  Cosmin Dragomir.

Despre această carte apărută în 1865, cercetătoarea Constanța Vintilă-Ghițulescu, care reauduce în cărțile sale farmecul epocii cu „şalvari şi cu işlic“, dar nu numai, spune că „Titlul atrage atentia prin această pretenție de autenticitate în ale bucătăriei,legând diferitele feluri de bucate de o oarecare specificitate locală“.

Conform Simonei Lazăr, este „singura carte de bucate care s-a tipărit în Principatele Române în epoca lui Cuza, carte ce o datorăm autorului, Christ Ionnin“.

Aceasta este a doua lansare după cea care a avut loc aseară, la restaurantul „Ana și Ion“. Și la Magazinul Țăranilor Dobrogeni lansarea de carte va fi însoțită de vinuri din  noua gama de la Crama Histria, gustări din preparate gătite de Paul Gabriel Băcilă și Carmen Paraschivescu, fondator Garda Culinară și somelier și degustări de brânzeturi dobrogene oferite de Țăranii Dobrogeni.

Evenimentul este susținut de Experiente Dobrogene- Inomar Cluster, Asociația Țăranii Dobrogeni și Selgros România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *