Timp de trei zile, la Mamaia, se desfășoară Târgul Național de Produse Tradiționale  

Timp de trei zile, în perioada 21-23 septembrie, în incinta parcului Aqua Magic din Mamaia se va desfășura Târgul Național de Produse Tradiționale, ajuns la cea de-a II-a ediție. Vor prezenta produse tradiționale și roade specifice toamnei, producători din Tulcea și Constanța, dar și din Alba, Arad, Sibiu, Maramureș, Oradea, Suceava, Hunedoara, Vâlcea, Bistrița, București, Dolj, Sălaj, Argeș și Cluj-Napoca.

Vineri, târgul se va desfășura între orele 11.00-19,00, iar sâmbătă și duminică se va deschide cu o oră mai devreme.

La târg vor fi prezenți producători din toata țara, cu povești frumoase și produse sănătoase, atestate tradițional. Producătorii Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiţionale vor veni cu produse tradiționale specifice fiecărei regiuni a țării, cum este cașcavalul de Săvinești, de la Botoșani, iar producătorii locali, țăranii dobrogeni, vor participa cu fructe și legume de sezon, lactate și brânzeturi de vacă și capră, produse etnice, ghiudem sau piperchi tsârgâsiti. Dea semenea vor fi prezente  miere şi produse apicole, dulceţuri, gemuri, siropuri, diferite sortimente de zacuscă, pâine de casă, prăjituri, cozonaci şi plăcinte, peşte şi derivate ale acestui produs, băuturi alcoolice specifice regiunilor cu tradiţie în domeniu, sortimente de palincă, horincă sau ţuică, vin, prăjituri și obiecte meşteşugăreşti“, spun organizatorii.

În cadrul târgului vor avea loc, în fiecare după-amiază, spectacole susţinute de reprezentanţi ai etniilor dobrogene, prezentări și degustări de vinuri cu sommelier, ateliere de gătit.

Cea de-a doua ediție a Târgului Național de Produse Tradiționale de la Mamaia este susținut de Inomar Cluster, Aqua Magic, Federația Națională a Producatorilor de Produse Tradiționale, Asociatia Țăranii Dobrogeni, AgroTransilvania Cluster și Asociația Poiana lui Ovidiu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *