„Vibrații în 3D“ la Muzeul de Artă Constanța

La Muzeul de Artă din Constanța se va deschide în această miercuri, de la ora 13.00, expoziția Vibrații în 3D“, semnată de sculptorul Marian Sava, care constă în 20 de sculpturi și 16 plachete selectate de artist.

„Personalitate artistică recunoscută pe plan internațional și aproape necunoscută în România, sculptorul Marian Sava a primit, în luna mai a anului 2018, Premiul de Excelență în cadrul Galei «100 pentru Centenar» de la Bruxelles, distincție care răsplătește zece persoane de origine română stabilite în Belgia. (…) Pentru România, în Anul Centenarului, este o provocare organizarea unui periplu expozițional cu acest plastician, atât de cunoscut pe alte meridiane și aproape necunoscut în țara sa natală“, se arată într-un comunicat de presă transmis de Muzeul de Artă Constanța.

marian sava
Sculptura înseamnă pentru mine pasiune, creație, forță, dar și sensibilitate.Lucrările mele sunt rezultatul unor îndelungi căutări și al unor adânci meditații. Am fost întotdeauna captivat de undele invizibile ochiului, demonstrate însă științific, care alcătuiesc și determină Universul. Imortalizez în 3D aceste vibrații invizibile, pe care încerc să le surprind în sculpturile mele, adăugându-le propriilor mele vibrații. Gândesc, imaginez și metamorfozez idei, mesaje, trăiri complexe și intangibile în obiecte tridimensionale, care reprezintă esența lor, fie în marmură, mic granit belgian, bronz și lemn. De aceea, am numit stilul meu de a sculpta și amprenta pe care o pun pe lucrările mele VIBRAȚII în 3D, care a devenit (este) marca (brandul) meu“, spune sculptorul Marian Sava.

Expoziția itinerantă „Vibrații în 3D“, semnată de sculptorul Marian Sava, a fost deschisă inițial la sediul Institutului Cultural Român din București (31 august-16 septembrie), iar după Muzeul de Artă Constanța, unde va rămâne până pe 30 septembrie, va ajunge în orașul natal al autorului, la Muzeul de Artă Vizuală Galați (3-21 octombrie).

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *