„Eutopia“ Teatrului de Stat Constanța, unul din marile spectacole invitate la Festivalul Internațional de la Oradea

Teatrul de Stat Constanţa va participa pe 29 septembrie, la cea de-a VI-a ediție a Festivalul Internaţional de Teatru de la Oradea (FITO), la categoria „Spectacole mari invitate“, cu „Eutopia“, după Aristofan, în regia lui Yannis Margaritis.

Spectacolul se va juca în aer liber, în Piaţa „Regele Ferdinand“ din Oradea.

Având ca sursă de inspirație cinci dintre comediile lui Aristofan – „Acharnienii“,„Adunarea femeilor“, „Lysistrata“, „Pacea“ și „Plutos“, regizorul grec Yannis Margaritis a creat un spectacol monumental, răscolitor, de factură antică, dar cu „inserții“ contemporane. Spectacolul conceput ca o amplă desfășurare de forțe are în distribuție 28 de actori.

„Eutopia este locul ideal, este acel loc din fanteziile noastre, din visele noastre, poate acel loc al trecutului total inocent. Am vrea să ajungem în Eutopia noastră, dar este întotdeauna un pic mai departe. Contextul în care se desfăşoară piesa şi spectacolul este războiul, de fapt războiul civil. Acesta, în combinaţie cu marea corupţie a politicienilor din administraţia de stat, ne provoacă depresia. Din păcate, dramaturgul antic Aristofan este absolut contemporan“, spune Margaritis despre spectacolul pe care l-a creat.

Scenografia spectacolului „Eutopia“ este creată de Carmencita Brojboiu, asistată de Lăcrămioara Dumitrașcu,  muzica este compusă de Dimitris Ikonomakis, iar coregrafia, de Eddie Lame.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *