Voluntariat în luna lui Cireșar. Din dragoste pentru teatru

Au fost într-un continuu du-te-vino: au împărțit flyere, evantaie, insigne, chestionare și au oferit răspunsuri și informații acolo unde a fost loc de întrebări, animați fiind de pasiunea lor pentru teatru. Ați ghicit, este vorba despre voluntarii care au participat la cea de-a III-a a Festivalului Internațional de Teatru „Miturile Cetății” pe care Teatrul de Stat Constanța (TSC) l-a organizat, în perioada 20-27 iunie, în cetatea Tomisului. 

Cei 26 de voluntari, cu vârste cuprinse între 16 ani și 40 de ani,  din oraș, dar și din județul Constanța, au fost selectați dintr-un număr de 270 de persoane care au răspuns pozitiv mesajului lansat pe Facebook de echipa TSC. Experiența anterioară în voluntariat a fost un atu de care au ținut cont organizatorii.

 „Acești voluntari, cu toată dăruirea și dragostea lor față de teatru, ne-au fost alături. Am început cu un număr de 26 de voluntari și, din fericire, au rămas toți alături de noi. Sunt foarte implicați în ceea ce fac, deși nu le-a fost nici lor ușor, pentru că în spatele acestui festival este o muncă imensă, pe care o depune toată lumea, de la staff-ul de management până la voluntari. Ei au fost pe teren zi de zi, de dimineața până seara, au participat la toate spectacolele, la toate evenimentele, au împărțit materiale promoționale, au făcut reclamă festivalului nostru“, a mărturisit Alexandra Leahu, cea care a coordonat echipa de voluntari, împreună cu colegul ei, Alexandru Agafiței. 

„Experiența de voluntar mi s-a părut foarte interesantă, mai ales pentru un festival de artă, deoarece este ceva nou, cu care m-am întâlnit acum și mi-a plăcut. Eu sunt elevă la Liceul de Artă din Constanța, specialitatea Teatru, de aceea am depus cererea pentru a fi voluntar. Oamenii sunt atrași de acest festival. Mi-a plăcut foarte mult experiența de aici. Spectacolele pe care le-am văzut mi s-au părut incredibile, mai ales cele din alte orașe, pe care altfel nu le-aș fi putut vedea“, a spus adolescenta Ingrid Christine Segher.

Activitate de voluntariat a desfășurat și Teodora Coroiu, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Ion Cotovu“ din Hârșova, localitate situată la 90 de kilometri de Constanța. Face parte dintr-un club de dezbatere, iar profesoara sa coordonatoare, care îi este și profesoară de limba și literatura română, cunoscându-i pasiunea  pentru teatru, a anunțat-o despre oportunitatea de a deveni voluntar. A aplicat imediat, nu a stat pe gânduri, atrasă fiind de actorie.

Teodorei i-a plăcut cel mai mult spectacolul „Dionysos“, cu care TSC a participat, anul acesta, la festival.

„Spectacolul Teatrului de Stat Constanța mi-a plăcut foarte mult, deoarece în el joacă actori pe care îi cunosc și cărora le apreciez munca. Am observat cât de mult se străduiesc să le ofere oamenilor un spectacol cât mai reușit“, a spus adolescenta.

Odată terminat Festivalul „Miturile Cetății“, acestor adolescenți le-au rămas amintirile de neuitat dobândite pe parcursul celor opt zile de evenimente, dar și speranța că vor fi din nou voluntari în 2019.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *