De 13 ani, Muzeul de Artă Populară Constanța este sursă de inspirație pentru elevii unui liceu din București

De 13 ani, vară de vară, Muzeul de Artă Populară Constanța reprezintă sursă de inspirație pentru elevii Liceului Pedagogic Ortodox „Anastasia Popescu“ din București. An de an, chiar de mai multe ori în vacanța mare, elevii aflați în taberele „Aquarelle“, sub coordonarea profesoarei și artistei Maria Cioată, vin la muzeul constănțean fascinați de frumusețea obiectelor de patrimoniu expuse, create de mâna țăranului român.

Pe 8 iulie, un nou grup de elevi bucureșteni au petrecut o agreabilă și neconvențională oră de educație plastică… estivală la parterul Muzeului de Artă Populară Constanța, lăsându-se inspirați de frumusețea aparte și coloritul icoanelor țărănești pe sticlă, pictate în vestitele centre de iconari din Transilvănene.

„Muzeul de Artă Populară Constanța îmi place foarte mult, este extraordinar“, a spus profesoara Maria Cioată ale cărei expoziții de ceramică sunt inspirate, la rândul lor, de arta populară, dar și de spiritualitate.

Săptămâna aceasta, o altă grupă de elevi va veni la mare și va trece pentru a găsi inspirația la Muzeul de Artă Populară Constanța.

În anii precedenți, elevii Liceului „Anastasia Popescu” au fost inspirați de alte creații artistice, precum vasele de ceramică lucrate pe roata olarului și costumele populare aflate la etajul I al muzeului constănțean.

La începutul acestei luni, Muzeul de Artă Populară Constanța a fost sursă de inspirație și pentru studenți din Turcia, Grecia, Italia, Belgia, Polonia, Serbia, Slovacia, Portugalia, Azerbaidjan, Canada și Statele Unite ale Americii, participanți la Cursurile Internaționale de Vară de Limbă, Cultură și Civilizație Românească, organizate de Facultatea de Litere din cadrul Universității „Ovidius“, în perioada 25 iunie-15 iulie.

Sursă foto: Facebook – Muzeul de Artă Populară Constanța 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *