„Niște… năroji“ revin la Teatrul de Stat Constanța

În Săptămâna în care se sărbătorește Ziua Culturii Naționale, Teatrul de Stat Constanța reia un spectacol autentic românesc, „Niște… năroji“, o adaptare de Iulian Enache după celebrul ciclu de poeme „La lilieci“ , de Marin Sorescu.

Spectacolul, programat sâmbătă, 18 ianuarie, de la ora 19.00, poartă publicul în satul natal al lui Marin Sorescu, la Bulzești, spectacolul fiind considerat o oglindă a satului oltenesc, dar nu numai. A satului românesc în general, unde statul la poartă, bârfa și „înfloriturile“ de rigoare ale celor văzute și auzite sunt preocupări de bază. O lume în care se trece cu o ușurință tulburătoare de la râs la plâns și viceversa, așa cum se întâmplă la final, când masa de nuntă se contopește în mod practic cu parastasul.

Din distribuția spectacolului fac parte: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu, Liliana Cazan, Turchian Nasurla, Laura Iordan Adrian, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Andrei Bibire, Adrian Dumitrescu/ Cosmin Mihale.

Scenografia spectacolului este semnată de Sanda Mitache, iar muzica, de Adrian Mihai.

„Niște… năroji” a avut premiera pe 31 ianuarie 2015.

„Memoria apei“

Duminică, de la ora 19.00, iubitorii de teatru sunt invitați la o comedie amară, „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, cel care a și tradus textul original.

Spectacolul aduce în prim-plan trei surori cu personalități și amintiri diferite care se reunesc, după multă vreme, pentru înmormântarea mamei lor. Reîntâlnirea este prilej de reproșuri și de rememorări.

Din distribuție fac parte:  Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Bilete

Biletele, la prețuri de 7,5 lei (elevi, studenți, pensionari), 20 lei (balcon), 30 lei (stal) și 40 de lei (lojă), se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și de pe site-ul mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *