Faimoasa cântăreață Floria Tosca, duminică, la Teatrul „oleg Danovski“

Cu frumoasa cântăreață Floria Tosca, eroina lui Puccini, publicul iubitor de operă se va întâlni duminică, 19 ianuarie, de la ora 18.30, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“.

Spectacolul care se desfășoară sub conducerea muzicală a dirijorului japonez Koichi Inoue îi va aduce în fața publicului pe: Akiko Hayakawa din Japonia, Răzvan Săraru, Cătălin Țoropoc București, Bogdan Ocheșel, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Iulian Bratu, Adrian Pîrlea și Mihaela Ionescu.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Gheorghe Bărbulescu, scenografia e realizată de Şerban Jianu, iar maestru de cor este Adrian Stanache.

Opera „Tosca“ a fost dedicată de Puccini celebrei românce Hariclea Darclée, născută la Brăila, pe 10 iunie 1860, într-o familie cu origini grecești. Se spune că soprana i-ar fi cerut să compună o arie pentru ea. Așa se s-a născut celebra arie a Floriei Tosca „Vissi d’arte, vissi d’amore“. Premiera a avut loc la Roma, la Teatrul „Constantzi“, în ziua de 14 ianuarie 1900, cu Hariclea Darclée în rolul titular.

Pentru acest spectacol, biletele au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, 15 lei – pensionari și 8 lei – elevi, copii, studenți. Ele se pot procura de la agenția din incinta teatrului, dar și online, de și online, accesând  www.tnobconstanta.ro/bilete și în rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *