Spectacolele lunii mai, la Teatrul „Oleg Danovski“

Teatrul Naţional de Operă și Balet „Oleg Danovski“ Constanța invită publicul în sala de spectacole și în luna mai, pentru a urmări un divertisment muzical-coregrafic, un musical, două spectacole de operă, două spectacole de balet și un requiem.

Pentru aceste spectacole s-au pus în vânzare „Pachetele Florilor de mai“ care costă: 130 de lei, preț întreg și 90 de lei, reducere pentru pensionari.

„Magic Swing“ – duminică, 5 mai

La Teatrul „Oleg Danovski“, luna Florar se va deschide duminică, 5 mai, de la ora 19.00, cu divertismentul muzical-coregrafic „Magic Swing“, conceput de Gabriela Dobre.

Vor da glas şlagărelor anilor ’30-’60: Daniela Vlădescu, Raluca Dărăban, Maria Cernat, Gabriela Dobre, Silvia Simionescu, Cristian Parmac, Adrian Pîrlea, Iulian Bratu, Octavian Minea şi Bogdan Ocheşel.

Pe aceste melodii vor dansa: balerinii Petronela Iordache (asistent de coregrafie), Anna van Haaren, Iguel Sanchez, Marian Basarabean, Daia Kashiwaba, Keito Kamijo și Sorin Gâlcă.

Lor li se vor alătura dansatorii Iulian Ghencea (care semnează coregrafia întregului spectacol), Horia Gabriel Iordache, Mălina Gabriela Prian, Andreea Daniela Pieptea, Cristian Alexandru Panduru şi Andreea Guțu.

Light designul este semnat de Ștefan Sterian, regia tehnică este realizată de Adrian Renea, iar de sunet s-a ocupat Bogdan Costea.

„My Fair Lady“ – sâmbătă, 11 mai

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 19.00, pe scena Teatrul „Oleg Danovski“ va urca simpatica florăreasă Eliza Doolitlle (Lucia Mihalache), care va fi transformată într-o lady de exigentul profesor de fonetic Henry Higgins (Stefan Popov din București) și va câștiga în acest fel pariul făcut cu colonelul Pickering (Lică Gherghilescu).

Din distribuția celebrului musical „My Fair Lady“, de Frederick Leowe, mai fac parte: Constantin Acsinte, Cristina Oprean, Gabriela Dobre, Doru Iftene, Anca Bănică, Laurențiu Severin, Constantin Botezatu, Daiana Gavrilescu, Adrian Bădilă, Octavian Minea , Bogdan Ocheșel, Silvia Simionescu, Marian Irimia, Robert Safta, Raluca Dărăban, Anișoara Botezatu, Bogdan Bîrsănescu, Luminița Cristea, Iulian Bratu, Georgiana Medeleanu și Ștefan Lepădatu.

Conducerea muzicală a spectacolului este asigurată de maestrul Gheorghe Stanciu.

Regia spectacolului este semnată de Alice Barb, scenografia de Adriana Grand, iar coregrafia, de Mihai Mîndruțiu.

„Trubadurul“ – duminică, 12 mai

Cu celebrul trubadur Manrico publicul constănțean se va întâlni duminică, 12 mai, începând cu ora 19.00, la Teatrul „Oleg Danovski“.

Vor cânta sub bagheta dirijorului Doug Biachi din Statele Unite ale Americii soliștii: Răzvan Săraru, Elena Rotari, Daniel Pop – București, Alina Dragnea – București, Constantin Acsinte, Ionela Duma, Andrei Băican și Iulian Bratu.

Regia artistică a spectacolului este semnată de Ognean Draganov, iar scenografia este realizată de Boris Stoinov și Tvetanka Stoinova.

„Requiem“, de Verdi – vineri, 17 mai

Vineri, 17 mai, de la ora 19.00, la Teatrul „Oleg Danovski“ se va auzi „Requiem“-ul verdian. Tulburătoarea lucrare vocal-simfonică pentru patru soliști, cor mixt și orchestră îi va aduce în fața publicului meloman pe soprana Elena Rotari, solistă a teatrului constănțean și pe mezzosoprana Georgeta Grigore, tenorul Alfredo Pascu și bas-baritonul Cătălin Țoropoc din București. Conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul olandez Jan Van Maanen, iar corul va fi pregătit de maestrul Adrian Stanache.

„Giselle“  – duminică, 19 mai

Duminică, 19 mai, de la ora 19.00, iubitorii baletului clasic sunt invitați să urmărească spectacolul „Giselle“, pe muzica lui Adolphe Adam cu o coregrafie clasică semnată de Jean Coralli, Jules Perrot și Marius Petipa, pusă în scenă de Monica și Horațiu Cherecheș.

Din distribuția spectacolului vor face parte: Stewart Douglas, Mizuki Kubota, Bogdan Bîrsănescu și Cecilia Ursul, alături de ansamblul de balet.

„Romeo și Julieta“ – sâmbătă, 25 mai

Iubitorii baletului sunt invitați să revină în sala de spectacole a Teatrului „Oleg Danovski“ sâmbătă, 25 mai, de la ora 19.00, pentru a urmări dramatica poveste de dragoste a celor doi îndrăgostiți din Verona, Romeo și Julieta, pe muzica lui Sergei Prokofiev, coregrafia lui Horațiu Cherecheș și scenografia Nataliei Kornilova.

Vor da viață personajelor lui Shakespeare: Irina Ganea Mihaiu, Adrian Mihaiu, Horațiu Cherecheș, Bogdan Bîrsănescu, Daia Kashiwaba și Keito Shimomura.

„Carmen“ – duminică, 26 mai

Deși inițial pe 26 mai era programată drama verdiană „Forța destinului“,  din motive obiective, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ a anunțat pe 7 mai că aceasta va fi înlocuită cu celebra operă „Carmen“ a lui Georges Bizet.

Spectacolul „Carmen“, programat pe 26 mai, de la ora 19.00, sub conducerea muzicală a dirijorului Koichi Inoue, îi are în distribuție pe: Lucia Mihalache, Răzvan Săraru, Marius Eftimie, Elena Rotari, Iulian Bratu, Mădălin Băldău, Mihaela Ionescu, Stela Sîrbu, Laurenţiu Severin și Cristian Caragea.

Bilete

Biletele au preţuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii. Copiii, elevii și studenții vor plăti pe un bilet 8 lei, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie.

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de pe tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Agenția de bilete se redeschide vineri, 3 mai

Tichetele se pot achiziționa și de la agenția de bilete din incinta Teatrului „Oleg Danovski“, care este deschisă în zilele de luni, miercuri, joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00, fiind închisă doar marțea. Sâmbătă și duminică, agenția funcționează, doar în zilele în spectacole, în intervalul orar 18.15-19.00. În cazul în care nu sunt programate spectacole în aceste ultime două zile ale săptămânii, agenția va fi închisă. Rezervări telefonice se fac doar în timpul programului de funcționare al agenției, la numărul de telefon 0241.481.460.

În perioada 25 aprilie – 2 mai, agenția este închisă. Se va reveni la programul normal începând de vineri, 3 mai. „Pachetele Florilor de mai“ se pot achiziționa doar de la agenția teatrului.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *