„8 tați“, a treia premieră a lunii mai, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

Teatrul de Stat Constanța (TSC) invită publicul în sala de spectacole, la final de săptămână, pentru a urmări cea de-a treia premieră a lunii mai, a cincea a stagiunii 2020-2021.

Spectacolul propus, „8 tați“, de Tina Müller, care va avea premiera vineri, 21 mai și avanpremiera pe 22 mai, de la ora 19.00, face parte din programul repertorial „Debut la TSC“.

Acesta reprezintă examenul de licență al regizoarei Irisz Kovacs, studentă în anul al treilea la specializarea Regie de teatru a Facultăţii de Teatru şi Film a Universității „Babeş Bolyai“, la clasa regizorului Radu Nica.

De asemenea, scenograful, Theodor Niculae, este student în anul al doilea al secției de Scenografie teatru și film din cadrul Universității Naționale de Arte Teatrale și Cinematografie „I.L. Caragiale“ din București.

Actorii din distribuție fac și ei parte din tânăra generație de actori, angajați sau colaboratori ai TSC: Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire şi Florin Aioane.

Despre ce este vorba în „8 tați“…

O adolescentă crește fără tată. Nico merge din nou și din nou la ușa celui care a procreat-o, dar nu sună niciodată – între timp mama ei se recăsătorește, divorțează din nou, îi naște o soră, ea se revoltă, se alătură unei găști de bătăuși, pleacă în America, citește Hermann Hesse, se împacă cu mama ei, ascultă Johnny Cash pe ascuns, crește. Însă soneria rămâne neatinsă.

Adolescența, cu traumele ei, privită ludic, cu simțul umorului. O poveste care vorbește despre singurătatea dureroasă a maturizării, despre ce înseamnă o familie și moștenirea traumei de la părinții noștri“, precizează echipa Dramaticului constănțean.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *