SEAS continuă. Ce spectacole se pot vedea săptămâna aceasta

SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului, eveniment organizat de Teatrul de Stat Constanța, care a debutat cu succes pe 14 iulie, continuă zilele acestea în Parcul Arheologic și la Teatrul de Vară Soveja. 

În programul celei de-a doua săptămâni sunt incluse cinci întâlniri memorabile dintre care două sunt cu acces gratuit.

Joi, 20 iulie și vineri 21 iulie, ora 19.30, Teatrul de Animație„Țăndărică” din București îi invită pe părinți, bunici și pici în Parcul Arheologic, pentru a vedea spectacolul „Freestyle Puppetry“, accesul fiind liber.

Tot vineri, dar de la ora 21.00, în Parcul Arheologic, actrițele Maia Morgenstern și Cătălina Mihai vor prezenta „Povestiri culese“,  o coproducție Teatrul Godot București și Teatrul de Stat Constanța, după Donald Margulies, cu regie colectivă.

Sâmbătă, 22 iulie, e vremea pentru comedie. Mesagerul bunei dispoziții va fi „Fazanul” lui Georges Feydeau, care va urca pe scena Teatrului de Vară Soveja, de la ora  21.00.  Spectacolul este o producție a Teatrului Nottara București în regia lui Alexandru Mâzgăreanu și nu este recomandat copiilor sub nouă ani. Decorul e realizat de Ștefan Caragiu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica e semnată de Alexandru Suciu.

Distribuția este formată din: Gabriel Răuță, Şerban Gomoi, Răzvan Bănică, Sorina Ştefănescu, Raluca Gheorghiu / Laura Vasiliu, Diana Roman, Ioana Calotă, Crenguţa Hariton, Mihai Marinescu, Ion Haiduc, Alexandru Mike Gheorghiu și Vlad Bălan.

Teatrul Nottara va veni din nou în fața publicului duminică, 23 iulie, însă de această dată pe scena amplasată în Parcul Arheologic, pentru a prezenta, începând cu ora 21.00, „Lecția“ lui Eugen Ionesco, în regia lui Felix Alexa, care s-a ocupat și de ilustrația muzicală, dar și de lighting design. Scenografia este realizată de Carmencita Brojboiu. Muzica e compusă de Alexander Bălănescu.

Vor susține „Lecția” lui Ionescu actorii: Gabriel Răuță, Ioana Calotă / Cristina Juncu și Catrinel Dumitrescu. Spectacolul nu este recomandat copiilor sub 12 ani.

Biletele pentru evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate de la agenția de bilete a Teatrului de Stat Constanța, situată pe bulevardul Tomis nr. 97,  la Info Desk City Mall sau online, de pe platforma mystage.

Organizatorii au anunțat că pe perioada stagiunii, biletele vor putea fi achiziționate și de la casa de bilete din incinta Teatrul de Vară Soveja, casa de bilete de la Parcul Arheologic sau casa de bilete de la Sala Studio, cu câteva ore înainte de spectacole.

SEAS se va încheia pe 28 august.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *