Teatrul de Stat Constanța deschide SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului

Se anunță șapte săptămâni cu provocări culturale pentru spectatorii de la Marea Neagră! Provocări de a participa la cât mai multe din cele peste 40 de evenimente incluse în cadrul Stagiunii Estivale a Artelor Spectacolului, prescurtată SEAS, care se va desfășura în perioada 14 iulie-28 august, la inițiativa Teatrului de Stat Constanța. Este vorba de peste 40 de spectacole, teatru de stradă, concerte și instalații new media, susținute de peste 30 de teatre și companii invitate din țară. Evenimentele se vor desfășura în trei spații de joc: Teatrul de Vară „Soveja”, Parcul Arheologic și Sala Studio, situată pe Ion Lahovari nr. 2A.

Ziua întâi

SEAS, ediția 2023, debutează vineri, 14 iulie, de la ora 21.00, la Teatrul de Vară Soveja cu o producție a Teatrului Național „Vasile Alecvsandri“ din Iași:  comedia contemporană, „Lysistrata, dragostea mea“, de Matei Vișniec. Spectacolul este regizat de Zalán Zakariás, scenografia este creația Andrei Bădulescu Vișniec, iar coregrafia e realizată de Alice Veliche, muzica originală fiind compusă de Hunor-Lehel Boca.

Distribuția este impresionantă fiind formată din: Horia Veriveș, Diana Roman, Andrea Boboc, Mălina Lazăr, Ada Lupu, Ionuț Cornilă, Cosmin Maxim, Dumitru Năstrușnicu, Răzvan Conțu, Constantin Pușcașu, Livia Iorga, Pușa Darie, Ioana Aciobăniței, Mara Bărbărie, Diana Furnică, Ana-Maria Țidulă, Alexandra Budău, Andrei Sava, Dumitru Georgescu, Radu Homiceanu, Răzvan Bujor și Sebastian Pricop. Se adaugă aparițiile video ale actorilor: Marian Stavarachi, Emil Coșeru, Oana Sandu, Diana Vieru, Fabian Toderică, Haruna Condurache, Anastasia Toderișen, Marian Chiculiță și Doru Aftanasiu.

Spectacolul este nerecomandat celor care au mai puțin de 16 ani.

Ziua a doua

În a doua seară de SEAS, sâmbătă, 15 iulie, de la ora 21.00, Teatrul Evreiesc de Stat din București va juca în fața publicului din Parcul Arheologic comedia „Actul de căsătorie”, de Ephraim Kishon, în regia lui Dan Tudor și cu o scenografie semnată de Vladimir Iuganu. Coregrafia este semnată de Florin Fieroiu, iar muzica originală este compusă de Vlaicu Golcea.

Din distribuție fac parte actorii: Marius Călugărița, Geni Brenda Vexler/ Arabela Neazi, Anka Levana, Veaceslav Grosu, Darius Daradici și Luana Stoica/ Alina Tomi.

Ziua a treia

Cea de-a treia seară a stagiunii estivale o va avea în prim-plan pe vestita „Soacră cu trei nurori” a lui Ion Creangă, adaptată pentru scenă și regizată de Dan Mirea. Spectacolul, o producție a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați, este programat duminică, 16 iulie, de la ora 21.00, în Parcul Arheologic.

Scenografia este semnată de Daniel Divrician, iar coregrafia e realizată de Elena Anghel.

Distribuția este formată din actorii Carmen Albu, Svetlana Friptu, Mihaela Lecca-Gorea, Aureliu Bâtcă, Cristina Uja-Neagu, Vlad Ajder, Valeria Taban, Adelin Ilie și Lică Dănilă cărora li se alătură instrumentiștii Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose. Figurație fac: Mariana Tabac, Liliana Radu, Valentin Dumitru și Marius Dumitru.

Biletele pentru evenimentele din cadrul SEAS pot fi achiziționate de la agenția de bilete a TSC din bulevardul Tomis nr. 97 sau pe platforma mystage.

Share:

One thought on “Teatrul de Stat Constanța deschide SEAS – Stagiunea Estivală a Artelor Spectacolului

  • 27 iulie 2023 la 14:28
    Permalink

    Spectacolul SEAS va fi o surpriza placuta pentru toti spectatorii care vor merge, atat cei experimentati cat si cei abia la inceput. Programul variat si impresionant de spectacole teatrale, concerte si instalatii new media va stimula si imbogati in aceasta vara, atat cultura orasului Constanta, cat si tara. Suntem bucurosi sa venim si sa traim momente unice si memorabile!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *