Expoziție nouă și… director nou, la Biblioteca Județeană Constanța

Biblioteca Județeană Constanța „Ioan N. Roman“, una dintre instituțiile de cultură de prim rang ale Dobrogei, celebrează ziua orașului printr-o expoziție în care vedetă este chiar urbea marină: „Constanța de ieri și de azi: file de istorie“.

Expoziția, realizată de compartimentul Bibliografic, în colaborare cu compartimentele Depozit legal local și Colecții speciale, este deschisă la parterul instituției, în holul central, până pe 15 iunie.

„Sunt expuse documente variate: carte, iconografie, microfilme, afișe, manuscrise, calendare, având ca tematică evoluția istorică a municipiului Constanța“, a declarat managerul interimar Corina Apostoleanu sub conducerea căreia biblioteca tomitană a cunoscut una dintre perioadele sale faste de dezvoltare.

Manager de specialitate vs. manager scriitor și profesor universitar

Sub mandatul de manager al Corinei Apostoleanu, care a început în octombrie 2015, Biblioteca Județeană Constanța a ieșit din conul de umbră în care intrase după trecerea la cele veșnice a Lilianei Lazia, în 2011. De asemenea, în timpul directoratului său edificiul a cunoscut o „schimbare la față“ vizibilă pentru cei care obișnuiesc să treacă pragul sălilor de lectură, nu pentru „a inspecta“, ci pentru a studia, săli în care ploua, la propriu.

În ceea ce privește activitatea editorială, merită amintite, printre altele: „Reviste dobrogene ale României Mari“ (2018), „Revista «Ovidiu»: O biografie contemporană“ (2019), „Stan Greavu-Dunăre. O călătorie bibliografică în Dobrogea“ (2019), „Enciclopedia de presă a Dobrogei. 1878-1944“ (2020), „Dicționar de personalități dobrogene. Volumul IV. Artă teatrală și cinematografică, bibliologie, jurnalism, literatură, muzică“ (2019), „Dicționar de personalități dobrogene. Volumul 5. Pictură, sculptură, grafică, scenografie, ceramică, design, istorie și critică de artă plastică“ (2020).

Angajată din 1991 la Biblioteca Județeană Constanța, dr. Corina Apostoleanu a parcurs toate treptele profesionale. Este membru al asociațiilor profesionale: Asociaţia Bibliotecarilor din România și Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România

Concursul de proiecte de management organizat pentru Biblioteca Județeană a fost câștigat de singurul candidat înscris, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici, cu nota 7,90. Anunțul a fost făcut public pe 19 mai.

Scriitor, eseist și critic de film, prof. univ. dr. Angelo Mitchievici este președintele filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *