Portul popular, sursă de inspirație pentru elevii care studiază design-ul vestimentar

Muzeul de Artă sărbătorește Ziua Constanței, marcată pe 21 mai, de praznicul Sfinților Împărați Constantin și Elena, prin workshop-ul „Recuperarea modelelor arhetipale în designul vestimentar contemporan“.

Evenimentul la care participă membri ai Atelierului de Creație, grupa Design Vestimentar, de la Palatul Copiilor din Constanța, coordonată de profesor Anca Pașa Deaconu, se va desfășura vineri, de la ora 15.00, în Centrul pentru Educație Interculturală, aflat în incinta muzeului.

Elevii participanți la activitate au vârste cuprinse între 12 și 16 ani. Workshop-ul face parte din proiectul „Portul popular dobrogean. Recuperarea modelelor arhetipale în designul vestimentar contemporan“, realizat de Muzeul de Artă, în parteneriat cu Palatul Copiilor și Muzeul de Artă Populară, coordonator fiind prof. Anca Pașa Deaconu și lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru.

Scopul acestei acțiuni este acela de a valorifica potențialul multicultural și polietnic al spațiului dobrogean, de a stimula creativitatea artistică și de a contribui la crearea unor relații interetnice armonioase.

Acțiunea va consta în realizarea unor colaje textile cu modele preluate de pe portul costumelor tradiționale populare ale etniilor dobrogene. Elevii participanți la workshop vor prelua elemente ornamentale și de decor, precum și simboluri, de pe costume specifice portului popular și le vor recompune în creații de design vestimentar, sub îndrumarea prof. Anca Pașa Deaconu. Creațiile realizate de participanții la workshop vor fi valorificate în cadrul unei expoziții“, au menționat organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *