Vești minunate pentru pasionații de… pietre! La Constanța începe Mineral Expo

Vești minunate pentru pasionații de… pietre semiprețioase, cristale și bijuterii cu pietre prețioase: la Constanța se va desfășura, în perioada 8-11 august, cea de-a IX-a ediție a târgului Mineral Expo.

Evenimentul va fi găzduit de Muzeul de Artă Constanța, programul de vizitare fiind între orele 10.00 și 19.00.

Vedetele ediției sunt eșantioanele de celestină în formă brută, aduse special pentru eveniment din Madagascar, depozitul Sakoany, provincia Mahajanga, cu o greutate de peste 70 de kilograme. Cristalele albastre și albe de dimensiuni impresionante sunt fluorescente în lumină ultraviolet.

Vedetă este și colecția „SKY, SEA, SUN, SAND“, de peste 300 de carate, formată, pe scurt, din topaze, acvamarin și citrin.

Sau, pe larg: „SKY – un set de trei topaze, cumulând 92 de carate, clasificate cu tăietura de tip Asscher, culoare albastru intens, SEA – axcvamarin de 60 de carate, culoare albastru deschis, taietură Marquise, SUN – citrin imperial, tăietură Baguette, 101 carate, culoare galben și – SAND Topaz auriu, 54 carate, tăietura Radiant“.

mineral expo afis

Precedentele opt ediții ale Mineral Expo în județul Constanța au confirmat pasiunea, exclusivitatea, caracterul educativ îmbinat cu satisfacerea nevoii de cultură a diverselor categorii de public. Ne-am bucurat împreună de cele mai spectaculoase exponate, care au atras și încântat în egală măsură.

Mineral Expo continuă să se definească ca o inițiativă de succes prin intermediul căreia este adusă în atenție geologia (știinta care explică compoziția internă a Pământului, precum și procesele ce au loc în interiorul și la suprafața sa), punând totodată accent pe protejarea mediului înconjurător.

Între 8 și 11 august, intensificăm promovarea frumuseților din adâncul Pământului în cadrul singurului eveniment care este o incursiune printre cele mai spectaculoase şi rare comori ale naturii – Mineral Expo Constanța 2019, expoziţia de cristale, bijuterii din pietre prețioase și semipreţioase“, spun organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *