Muzeul de Artă Constanța vă invită să descoperiți „O familie de artiști din epoca de aur“

„O familie de artiști din epoca de aur“. Așa se numește expoziția al cărei vernisaj va avea loc joi, 16 mai, de la orele 18.00, la Muzeul de Artă Constanța.

Pe simezele muzeului de la Marea Neagră vor fi expuse lucrări semnate de: Lia Szasz (1928 – 2007), elevă a lui Camil Ressu, născută la Constanța, soțul său, Dorian Szasz (1925 – 2008), elev al aceluiași maestru, Ileana Szasz, fiica lor, soțul acesteia, Antonio Albici, și fiul lor, Arno Albici.

Lia Szasz (1928 – 2007), eleva lui Camil Ressu,  o prezență expozițională susținută și apreciată în epocă; s-a născut la Constanța, oraș de care nu s-a despărțit niciodată. Soțul Liei, Dorian Szasz (1925 – 2008), elev al aceluiași maestru, a fost atras de lumea sportului, a cărei dinamică a cuprins-o în forme specifice. Ileana Szasz, fiica lor, trăiește și activează la Londra, Geneva și București. Soțul Ilenei Szasz, Antonio Albici, cu participări la importante manifestări internaționale, construiește structuri armonice. Arno Albici, fiul lor, care își împarte timpul între Londra, Tokio și Geneva, și-a asumat o aleasă tradiție familială“, se arată în prezentarea Muzeului de Artă Constanța.

Share:

One thought on “Muzeul de Artă Constanța vă invită să descoperiți „O familie de artiști din epoca de aur“

  • 11 februarie 2021 la 20:06
    Permalink

    A fost un moment deosebit care a inglobat si “Noaptea Muzeelor”, eveniment care a dat posibilitatea oamenilor din Constanta sa ia cunostinta cu pictura Romaneasca de calitate.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *