De Ziua Dobrogei, „Cocoșul“ maestrului Ulpiu Vlad s-a auzit la Muzeul de Sculptură „Ion Jalea“

Muzeul de Artă Constanța a marcat Ziua Dobrogei printr-un moment muzical inedit, susținut de violonista Diana Jipa, în ambianța deosebită oferită de lucrările sculptorului Ion Jalea. 

Muzeul de Sculptură „Ion Jalea“, situat în proximitatea Mării Negre, secție a Muzeului de Artă Constanța, s-a dovedit a fi „un cadru ideal pentru partitura pe care maestrul Ulpiu Vlad a dedicat-o viorii solo, o nouă pagină muzicală închinată artei formelor, inspirată de creația cu același nume (n.r. – „Cocoșul“) a lui Constantin Brâncuși“, după cum au precizat organizatorii.

Momentul muzical solo este inclus în cadrul proiectului „Music4All“, inițiat de violonista Diana Jipa și pianistul Ștefan Doniga, menit să promoveze creația a patru compozitori contemporani: Adrian Iorgulescu, Mihaela Vosganian, Ulpiu Vlad și Viorel Munteanu. Proiectul este produs de Asociația Culturală „Innovarte“ cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului.

Înregistrarea de la Muzeul „Ion Jalea“, dedicată Zilei Dobrogei, poate fi urmărită de astăzi, 14 noiembrie, începând cu ora 12.00, pe pagina de Facebook a Muzeului de Artă Constanța, dar și pe paginile celor doi muzicieni:  Diana Jipa și Ștefan Doniga. Pe acordurile muzicale ale „Cocoșului“ lui Ulpiu Vlad, publicul poate vizita virtual expoziția permanentă a Muzeului de Sculptură „Ion Jalea“.

Episodul întâi al proiectului „Music4All“ a fost difuzat online pe 12 noiembrie, de la ora 18.00, pe paginile de Facebook ale celor doi muzicieni. Acesta a avut în prim-plan, „Făurăria lui Brâncuși“, de Viorel Munteanu, înregistrarea fiind realizată la Muzeul de Artă din Constanța, în sala „Nicolae Grigorescu“.

Episodul al treilea va fi prezentat miercuri, 17 noiembrie, de la ora 18.00, și va consta în lucrarea muzicală „Duel dual“ de Adrian Iorgulescu, înregistrare realizată în studioul „Constantin Silvestri“ al Universității Naționale de Muzică din București.

Ultima întâlnire sub genericul „Music 4 All“ va avea loc online, duminică, 21 noiembrie 2021, de la ora 18.00, prilej cu care melomanii vor asculta tripticul „Broken“, de Mihaela Vosgania, înregistrarea momentului muzical fiind făcută în studioul „Auditorium“ al Universității Naționale de Muzică din București.

Înregistrările din cadrul „Music 4 All“ au fost realizate și ilustrate în regim LIVE, sub coordonarea producătorului Mihai Toma.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *