Mineral Expo se apropie de final

Constănțenii care încă nu au ajuns la Mineral Expo, târgul de bijuterii, minerale și pietre semiprețioase, deschis din 8 august, la Muzeul de Artă, mai au la dispoziție ziua de sâmbătă și o parte din ziua de duminică, deoarece în ultima zi, manifestarea se va închide mai devreme.

Vedetă din acest an a Mineral Expo este colecția „SKY, SEA, SUN, SAND“, de peste 300 de carate, formată din șase piese: trei topaze albastre, un acvamarin, un citrin imperial și un topaz auriu. fațetate special pentru montură.

SKY este reprezentat de trei topaze care cumulează 92 de carate, cu o tăietură tip Asscher, SUN este un citrin imperial de 101 carate, cu tăietură Baguette, SEA,  un acvamarin de 60 de carate, cu tăietură Marquise, iar SAND este un topaz auriu de 54 de carate, cu tăietura Radiant.

mineral expo 2019 constanta colectia sky sun sand sea

 

Alături de cele vedetele cu transparență uimitoare și gata de a fi montate, se află și trei eșantioane de celestina brută, aduse din Madagascar, care cântăresc împreună peste 70 de kilograme.

„Despre celestină se spune că cel care poartă o bucățică mică la pieptul său va avea cele mai liniștite vise“, a spus PR-ul Mineral Expo, Ramona Bălășcuță.

În opinia sa, „Mineral Expo este un concept care își dorește să deschidă apetitul publicului pentru știința geologiei, pentru că tineretul nostru poate are nevoie de un asemenea imbold. Este necesar să descoperim ce frumuseți are adâncul pământul și să protejăm cât mai mult pământul“.

Sâmbătă, 10 august, târgul este deschis până la ora 19.00.

Pe culturaconstanta.ro, puteți citi un interviu cu geologul Oscar Edelstein din Baia Mare despre „pietre“, despre cum pot fi deosebite cele naturale de cele sintetice și nu doar atât.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *