Alexander Hausvater, din nou la Festivalul „Miturile Cetății“, ca regizor, autor de carte și scenarist

Festivalul Internațional de Teatru „Miturile Cetății“, ediția a IV-a, în organizarea Teatrului de Stat Constanța, se apropie de final. Însă în ultimul weekend festivalier, publicul constănțean este invitat la trei evenimente conexe care se regăsesc pe agenda manifestării culturale care a debutat pe 20 iunie și se va încheia în ultima zi a lunii Cireșar.

Primul dintre ele, programat sâmbătă, 29 iunie, de la ora 11.00, Muzeul de Artă Constanța va îmbrăca forma unei lansări de carte: „Captiv în mine“, de Alexander Hausvater. Volumul cuprinde transcrierea scenariilor a cinci piese de teatru și notațiile regizorului asupra acestora, dar și două scenarii de film.

Despre volum vor vorbi regizorul și autorul cărții, Alexander Hausvater, al cărui… „Experiment P“, unde este regizor și co-scenarist cu Radu Dragomirescu, se va juca seara, de la ora 19.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“, criticul de teatru Doru Mareș, criticul literar Ion Bogdan Lefter,  directorul Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște, MC Ranin și directorul Editurii Integral, Costel Postolache.

Tot sâmbătă, dar seara, de la ora 18.30, în foaierul Teatrului de Stat Constanța, înainte de „Lecția“ lui Eugene Ionesco, va  avea loc vernisajul expoziției de fotografie artistică „Băieți, fete și împrejurimi“, semnată de Radu Afrim. Despre ea vor vorbi teatrologul și curatorul Cristina Rusiecki, dar și prodecanul Facultății de Litere a Universității București, lect. univ. dr. Cătălin D. Constantin.

Duminică, 30 iunie, în ultima a Festivalului „Miturile Cetății“, de la ora 11.00, la Muzeul de Artă Constanța, jurnalista și criticul de teatru și film Iulia Popovici va susține conferința-dezbatere „Economia neproductivă a culturii publice“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *