„Ziua Dunării franco-române“ la Festivalul Nomad Europa

Constănțenii pasionați de muzică și poezie sunt așteptați, sâmbătă, 29 iunie, de la ora 18.00, la Muzeul de Artă Constanța, la evenimentul „Ziua Dunării franco-române“, inclus în cadrul Festivalului Nomad Europa / Au Levant d’Europe“.

În cadrul întâlnirii de la Constanța este inclus un recital de muzică, un recital de poezie și conferința „Artă și migrație“.

În programul recitalului, susținut de mezzosprana Tatiana Mironov din Clamart (Franța) și violonista Tina Gheorghe din Constanța, se află „Meditation de Thais“, de Jules Massenet, „13 jours à Paris“, de Francis Lay, „Balada“, de Ciprian Porumbescu, „What a Wonderfull World“, de Louis Armstrong, „C’est la saison d’amour“, de Oscar Strauss, „Je ne t’aime pas“, de Kurt Weill, „Sara pe deal“, de Vasile Popovici si „Doina Stăncuței“, de Tiberiu Brediceanu. La finalul recitalului va cânta tânăra violonista Anisa Rosan-Zani, de numai 14 ani.

În programul evenimentului „Ziua Dunării franco-române“ se mai află și conferința „Artă și migrație“, susținută de Mioara Gram, jurnalistă Radioprodiaspora, Huston (Statele Unite ale Americii), care, alături de Tatiana Mironov, va susține un recital de poezie.

Intrarea la acest eveniment nu este liberă, prețul unui bilet fiind de 20 lei.

Ziua Internațională a Dunării se sărbătorește în fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea, pentru a evoca momentul din 29 iunie 1994, când la Sofia (Bulgaria) s-a semnat Convenţa privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *