„Ne-ați făcut fericiți!”. Retrospectiva „Serilor de teatru la Pontul Euxin” 

Timp de 16 seri, în perioada 1-25 august, constănțenii au petrecut „Seri de teatru la Pontul Euxin”, într-un cadru de vis, sub cerul liber, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie. Au fost seri de teatru și de vis, foarte bine primite de către public, care au venit în număr mare să se bucure de comedii spumoase („Gâlcevile din Chioggia“, de Goldoni, „Încurcă-lume“, de A. de Hertz, ) sau dulci-amărui („Viața și patimile lui Publius Ovidius Naso“, „Plata birului“, de Victor Ion Popa),  să urmărească drame (musical-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“, după celebrul roman al lui Hugo și tulburătorul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, ambele producții multipremiate ale Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“). De asemenea, au avut ocazia să se întâlnească cu doi mari și carismatici actori bucureșteni: Adriana Trandafir și Eugen Cristea.
incurca lume seri de teatru la pontul euxin
Dacă Adriana Trandafir a deschis „Serile de teatru la Pontul Euxin“ pe 1 august cu spectacolul Sub zodia Mariei, alături de Maria Gheorghiu și pianistul Radu Grațianu și a continuat cu tulburătorul spectacol biografic „Maria Tănase“, Eugen Cristea a încheiat microstagiunea cu „Carte de vizită“, un recital de poezie, muzică și pantomimă tonic și emoționant, care a fost foarte bine primit de către public.

„Ne-ați făcut o vară foarte frumoasă“

Ideea acestui proiect a plecat de la faptul că îm doresc, de la faptul că ne dorim, eu și întreaga echipă, Constanța culturală. Eu nu sunt constănțeancă și acum doi ani am descoperit acest spațiu (n.r. Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie), am simțit o energie foarte bună, iar acum s-a născut o altă dorință, văzând că dvs. sunteți alături de noi, să facem din Seri de Teatru la Pontul Euxin tradiție. Vă mulțumim din suflet pentru tot ceea ce ați făcut pentru noi. V-am simțit foarte aproape pe voi. Ne-ați făcut o vară foarte frumoasă. Mi-am dorit foarte acest lucru și pentru studenții mei. Mi-am dorit ca ei să facă practică pe meseria lor.  Vreau să mulțumesc echipei. Toți am fost o echipă, chiar și invitații noștri au făcut parte din echipa noastră. Nu am crezut că au pus atât de mult suflet în acest proiect, Vreau să mulțumesc echipei de la București, formată din Eugen Cristea, Vasile Filipescu, Daniel Nițoi, Jean Lemne, Adriana Trandafir, cu care am deschis aceste Seri de Teatru la Pontul Euxin, actorilor de la Teatrul de Stat Constanța:  Alexandru Axente, Andrei Cantaragiu, studenților mei implicați cu suflet, totul pentru dvs., pentru noi și, nu în ultimul rând, pentru Constanța! Îmi doresc din tot sufletul să fim sus ca oraș cultural. Nimic nu s-a făcut fără organizatorul principal Primăria Municipiului Constanța, care a finanțat acest proiect“, a spus prof. univ. dr. Daniela Vitcu, decan al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța, la încheierea stagiunii.
„Ne-ați făcut fericiți!“ s-a auzit din public, pe lângă ropotele de aplauze și regretul că „Serile de teatru la Pontul Euxin“ s-au încheiat.
În cadrul stagiunii estivale „Seri de teatru la Pontul Euxin“, organizată de  au avut loc și ateliere de teatru forum.
Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *