O seară de poveste „Sub zodia Mariei“

A fost o seară de poveste duminică, 4 august, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, acolo unde, începând din prima zi a lunii până pe  25 august, se desfășoară stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“. Spectacolul „Sub zodia Mariei” cu versuri, muzică live și emoționante… dispoziții testamentare, a adus în fața publicului artiști îndrăgiți: Adriana Trandafir, cantautoarea Maria Gheorghiu, pianistul Radu Grațianu și Ana Maria Dumitru (proiecții video). 

Spectacolul dedicat celor patru Marii: Fecioara Maria, Maria de Mangop, Regina Maria a Romaniei și Maria Tănase, s-a deschis cu un omagiu adus regretatului actor Eusebiu Ștefănescu (1944-2015) fără de care acest eveniment artistic nu ar fi existat.

„Întotdeauna când începem acest spectacol, sufletul ne este în genunchi, pentru că acest proiect, «Sub Zodia Mariei» a aparținut lui Șebi Ștefănescu, poate cel mai special recitator de limbă română pe care l-am avut. Sebi și-a dorit acest spectacol, a fost spectacolul lui de suflet și de aceea ne-am gândit că de când el și-a luat zborul către teatrul îngerilor din rai, acest spectacol să-l închinăm lui și nu numai lor, ci tuturor celor care ne-au părăsit grăbindu-se uneori“, a spus Adriana Trandafir, în deschiderea evenimentului.

Apoi, în timp ce imagini și filmulețe se succedau pe ecran, versurile interpretate de Adriana Trandafir au alternat cu muzica folk a Mariei Gheorghiu și acompaniamentul muzical al lui Radu Grațianu. Emoționantă a fost lectura celor două testamente: al Reginei Maria către poporul său drag și al Mariei Tănase, „Pasărea Maiastră” a românilor.

Spre finalul evenimentului, vocile celor două artiste de pe scenă s-au unit cu cele ale Mariei Tănase într-o emoționantă interpretare.

Conceptul spectacolului „Sub zodia Mariei“ este semnat de Maria Gheorghiu, iar scenariul este realizat de Miron Manega.

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin“ este organizat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Acesta se desfășoară la Amfiteatru, în perioada 1-25 august, săptămânal, în zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică. Intrarea este liberă. Spectacolele încep de la ora 21.00.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *