Constănțeanul Aurelian Culea, Marele Premiu la Concursul Național de Arta Actorului „In memoriam Diana Cheregi“

Anul acesta, Concursul Național de Arta Actorului, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, a fost dedicat memoriei Dianei Cheregi (15 iulie 1949-2 martie 2013), actriță a Dramaticului constănțean și fondatoare a Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“.

Evenimentul, organizat sub forma unui workshop-concurs, s-a desfășurat la între 27 iulie și 1 august, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, la acesta participând studenți din Galați, Pitești, București și Constanța.

premii concurs arta actorului diana cheregi

Concursul s-a desfășurat pe cinci secțiuni: arta actorului, canto, teatrologie, mișcare și vorbire. Juriul a fost format din personalități artistice în domeniu, fiecare membru a susținut în fiecare zi sesiuni de workshop în domeniul său de activitate. Astfel, actorul Liviu Manolache a susținut un workshop de arta actorului, lect univ. dr. Tomas Ciocșirescu de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie (UNATC) „Ion Luca Caragiale“ București i-a inițiat pe tineri în arta vorbirii, colegul său, lect. univ. dr. Florin Chevorchian le-a predat arta mișcării, teatrologul Anaid Tavitian le-a ținut un curs de teatrologie, iar cu profesorul de canto Teodor Rădulescu de la Centrul „Teodor T. Burada“ au studiat canto.

premii concurs arta actorului diana cheregi

În urma deliberării juriului, Marele Trofeu i-a revenit lui Aurelian Culea din Constanța, student în cadrul UNATC.

Pentru fiecare secțiune s-au acordat premiile I, II și III, după cum urmează:

Secţiunea Teatrologie

Premiul I: Andrei Ardeleanu

Premiul II: Răzvan Omotă

Premiul III: Delia Toader

Secţiunea Arta actorului

Premiul I: Andreea Drugulescu

Premiul II: Aurelian Culea

Premiul III: Georgiana Răpcianu

Secţiunea Canto

Premiul I: Răzvan Omotă

Premiul II: Robert Chelmuş

Premiul III: Rucsandra Buşe

Secţiunea Mişcare

Premiul I: Georgiana Răpcianu

Premiul II: Aurelian Culea

Premiul III: Răzvan Omota

Secţiunea Vorbire

Premiul I: Aurelian Culea

Premiul II: Claudia Ghena

Premiul III: Marius Avramescu

De asemenea, s-au mai acordat patru premii speciale: Premiul pentru popularitate, premiul special al juriului, premiul pentru cea mai bună interpretare feminină și premiul pentru cea mai bună interpretare masculină.

Gala de premiere, prezentată de actorul Dan Cojocaru, șef serviciu Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, l-a avut ca invitat special pe președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, care a înmânat premiile câștigătorilor.

Sursă foto: Facebook – Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *