„Dobroge, mândră grădină“, spectacol in memoriam Elena Ionescu Cojocaru

Centrul Cultural Județean Constanta „Teodor T. Burada“ invită publicul constănțean la Centrul Multifunctional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin“, pentru a urmări spectacolul de muzică populară „Dobroge, mândră grădină“.

Evenimentul este programat joi, 17 septembrie, de la ora 19.00 și este dedicat memoriei regretatei interprete de muzică populară Elena Ionescu Cojocaru (3 iulie 1950-9 decembrie 2018), pentru contribuția adusă la „promovarea și conservarea elementelor de patrimoniu imaterial, folclor popular românesc, și al activității pedagogice susținute de aceasta în cadrul instituției noastre, pe parcursul a mai mult de două decenii“.

Vor cânta tineri interpreți de muzică populară, acompaniați de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Izvoare Dobrogene“, condusă de maestrul Cristian Obrejan.

Elena Ionescu Cojocaru, personalitate marcantă în peisajul cultural dobrogean, a fost o mare iubitoare de frumos și a slujit cu credință dintotdeauna cântecul fiind solistă de muzică populară, ușoară și instrumentistă încă din școala generală și liceu obținând multe premii și distincții la concursurile organizate pe plan național.

A îndrăgit cariera pedagogică și a dorit să-și pună priceperea în șlefuirea tinerelor talente. De aceea, în paralel cu funcția de profesor titular gradul I la Școala Generală nr. 12 „Bogdan Petriceicu Hașdeu” din Constanța, a colaborat ca profesor de Canto –Muzică Populară, la Școala Populară de Arte și Meserii din Constanța, actualul Centru Cultural Județean Constanța «Teodor T. Burada», încă din 1995“, au transmis organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *