Teatrul „Oleg Danovski“ deschide stagiunea 2020-2021. Reguli pentru intrarea în sala de spectacole

La mai puțin de o săptămână de la ultimul eveniment în aer liber inclus în Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României – SAMER 2020, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ anunță deschiderea stagiunii 2020-2021 în sala de spectacol.

„A Whole New World“

Marea reîntâlnire este programată vineri, 18 septembrie, de la ora 19.00, cu „A Whole New World“, un concert cu mare succes la public, concept al baritonului și dirijorului Ionuț Pascu.

De această dată însă, Ionuț Pascu va ceda bagheta maestrului Lucian Vlădescu, iar el va cânta pe scenă alături de ceilalți soliști: Smaranda Drăghici, Doru Iftene, Aida Pascu, Madeleine Pascu, Răzvan Săraru și Daniela Vlădescu. În program, piese ale clasicilor pop-rock.

Corul, pregătit de maestrul de cor Adrian Stanache, și orchestra Teatrului „Oleg Danovski“ au un rol esențial în acest concert.

„L’heure d’or de Paris“

Duminică, 20 septembrie, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să urmărească poemul muzical-coregrafic „L’heure d’or de Paris“. Soliști vocali vor fi Alina Mavrodin-Vasiliu, Daniela Vlădescu și Marius Eftimie.

Soliști de balet vor fi: Irina Mihaiu, Adrian Mihaiu, Bogdan Bîrsănescu, Cătălina Iliescu, Oana Dincă, Mayura Takase și Ryan Brown.

„Voievodul țiganilor“, sâmbătă, 26 septembrie

Sâmbăta viitoare, pe 26 septembrie, de la ora 19.00, este programată celebra operetă a lui Johann Strauss-fiul a cărui acțiune se petrece în Banat: „Voievodul țiganilor“. De regia artistică, libret, text proză, scenografie și light design s-a ocupat Lucia Cicoară-Drăgan. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Gheorghe Stanciu.

Soliști vor fi: Doru Iftene, Laura Eftimie, Lucia Mihalache, Silvia Simionescu, Daiana Gavrilescu, Constantin Acsinte, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel, Octavian Minea, Cristian Parmac, Ștefan Acsinte, Marian Irimia, Iulian Bratu, Matias Eftimie și David Popescu.

„Elixirul dragostei“, duminică, 27 septembrie

Duminica viitoare, pe 27 septembrie, iubitorii operei sunt invitați la „Elixirul dragostei“, de Gaetano Donizetti. Soliști vor fi: Laura Eftimie, Mădălin Băldău, Marius Eftimie, Bogdan Ocheșel și Mihaela Ionescu.

La pupitrul orchestrei se va afla Sebastian Pascale.

Regia artistică este semnată de Ognian Draganov, iar scenografia este creată de Cătălin I. Arbore.

Chiar dacă forma în care se vor prezenta spectacolele va fi diferită de cea pe care o cunoașteți, acest lucru nu va împiedica ca actul artistic să se desfășoare conform cerințelor. Spectacolele se vor derula fără pauză și vor dura de la o oră și 30 minute până la maximum două ore. Regiile vor fi adaptate noilor condiții de distanțare și de siguranță“, au transmis organizatorii.

Regulament de funcționare 

De asemenea, accesul publicului în sala de spectacole se va face respectându-se toate normele de igienă, conform legislației în vigoare, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Referitor la măsurile luate, conducerea Teatrului „Oleg Danovski“ a transmis:

Vă aducem la cunoștință că vom asigura toate condițiile necesare protecției dumneavoastră prevăzute de lege.

În continuare vom distribui regulamentul de funcționare al instituției, dar și obligațiile pe care le au spectatorii în această situație dificilă și deosebit:

 • Accesul în instituție se face cu respectarea de către participanţi a distanţării de minimum 1,5 m. De asemenea, vizitatorii vor respecta distanța regulamentară de 1,5 m între persoane la intrarea/ieşirea din locaţie/casa de bilete.
 • Nu se va permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, stare generală alterată) şi temperatură mai mare de 37,3°C. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura nu vor avea acces în spaţiul destinat.
 • Accesul publicului va fi permis numai în condiţiile purtării de mască (medicală/nonmedicală) pe toată durata spectacolului. Pentru a oferi o protecţie eficace, masca trebuie să acopere gura şi nasul.
 • Vizitatorii vor utiliza covoarele cu dezinfectant pentru încălţăminte aflate la intrare.
 • Publicul este încurajat să îşi dezinfecteze mâinile cu dezinfectat avizat pe bază de alcool care este pus la dispoziţie.
 • Publicul este încurajat să achiziționeze bilete pe cât posibil online, astfel încât contactul fizic să fie minimizat în locaţii.
 • Este interzisă transmiterea pliantelor, broşurilor şi altor materiale informative în format fizic către alte persoane.
 • Intrarea şi ieşirea din locaţie se vor efectua prin locurile indicate, gradual, rând cu rând, astfel încât să nu se creeze aglomeraţie: accesul în sală se va face în ordinea venirii spectatorilor, fără a staţiona pe hol, sau în cazul în care acest lucru nu este posibil accesul în sală se va efectua începând cu rândurile cele mai îndepărtate de intrarea în sală; ieşirea din sală se va efectua începând cu rândurile cele mai apropiate de ieşirea din sală, pe uşile de evacuare.
 • Se interzice spectatorilor consumul de alimente şi băuturi în incinta instituţiei, cu excepţia lichidelor ambalate individual.
 • Vizionarea spectacolelor este permisă numai cu păstrarea locului individual în sală şi a purtării măştii de protecţie.
 • Așezarea publicului în sală se va face conform regulilor de distanțare așa încât capacitatea sălii nu va fi mai mare de 150 de locuri. Accesul la spectacolele instituției se face cu 30 de minute înainte de începerea spectacolului și până la ora specificată pe bilet

De unde pot fi cumpărate biletele

Biletele vor putea fi achiziționate conform diagramei atât în formula clasică, de la agenția de bilete aflată în incinta instituției (intrarea dinspre parc), cât și online accesând www.tnobconstanta.ro/bilete. Prezența publicului în sală se va face în funcție de ordinea vânzării locurilor.

Agenția de bilete este închisă marțea, dar este deschisă în zilele de luni, miercuri,joi și vineri, între orele 11.00 și 17.00.

Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacole, va funcționa între orele 17.30 și 18.45. Dacă în aceste zile nu sunt spectacole, agenția va fi închisă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *