S-a stins un maestru al formelor sonore, Dicran Asarian

Colectivul Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța trece prin clipe grele la aflarea veștii că s-a stins din viață Dicran Asarian (16 decembrie 1956-14 septembrie 2020), tehnician de sunet al instituției de cultură vreme de 35 de ani. Avea 64 de ani.

Dicran Asarian a fost un excepțional profesionist, care a asigurat sonorizarea impecabilă a spectacolelor curente de la sediu, dar și în deplasări sau festivaluri naționale și internaționale.

A moștenit talentul și pasiunea pentru muzică, de la tatăl său care a fost instrumentist în orchestra Ansamblului Brâulețul.

Era un maestru al efectelor sonore, al imprimărilor reușind întotdeauna să facă cât mai sugestivă interpretarea actorilor. Avea în studioul de sunet al teatrului, o fonotecă foarte bine organizată. Era un veritabil om-orchestră: cânta la diverse instrumente. A făcut parte din formația Poesis- grup muzical cu care a colaborat și Teatrul Dramatic Constanța si Teatrul de Păpuși Constanța.

A fost și un foarte bun  compozitor, compunând muzica pentru foarte multe spectacole ale teatrului.

Pentru spectacolul «Punguța cu doi bani» (spectacol jucat cu succes și la un festival internațional de teatru) a compus muzica pe care a și interpretat-o pe viu creând chiar un personaj în spectacol: Omul-orchestră.

Pentru muzica  spectacolelor «Inimă  rece» și «Secretul pădurii bătrâne» (acesta din urmă, fiind o colaborare  cu Teatrul de Păpuși din Ploiești). ambele în regia lui Cristian Pepino, a fost premiat la Festivalul Teatrelor pentru Copii și Tineret de la Focșani.

Plecarea sa dintre noi lasă un gol, dar şi amintirea unui om deosebit de sensibil și talentat, ce și-a făcut meseria, cu mult drag și dedicație. Odihnească-se în pace!“, a transmis echipa Teatrului pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ Constanța.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *