Copiii și părinții nu se plictisesc urmărind producțiile live ale Teatrului „Căluțul de mare“

Se anunță un final de săptămână plin de întâlniri memorabile, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Căluțul de mare“ din Constanța.

După ce marți copiii au urmărit pe pagina de Facebook spectacolul „Inimă rece“, după Wilhelm Hauff, în regia lui Lică Gherghilescu, iar miercuri au ascultat „Dl. Goe“ de I.L.Caragiale (teatru radiofonic) și mai pe seară au văzut „Rățușca cea urâtă“, sfârșitul săptămânii vine cu alte provocări.

Artiștii se destăinuie

Joi, de la ora 11.00 va avea o nouă întâlnire live ( a cincea) cu artiștii Teatrului „Căluțul de mare“.

Vor veni în fața publicului, pe… pagina de Facebook, regizorul Cătălin Mitescu și actorii Daniel Minciună și Ion Ciolan.

„Războiul troian“

Vineri, 1 mai, de la ora 17.00, elevii sunt invitați să urmărească spectacolul „Războiul troian“, după „Legendele Olimpului“, de Al. Mitru, având scenariul și regia semnate de Gavril Pinte. Textul este recomandat elevilor din ciclul gimnazial, clsasele a VII-a și a VIII-a. Vor da viața celebrelor personaje actorii: Daniel Minciună, Clara Ghiuvelechian, Lucian Zaharia, Daniela Vlad, Tiberiu Roșu, Rovena Paraschivoi, Adrian Bădilă, Claudia Brădescu, Alin Constantinescu, Magdalena Baciu, Ion Ciolan și Alina Manțu.

Spectacolul este inclus în cadrul proiectului „Teatrul între educație și divertisment“, încheiat între Teatrul „Căluțul de mare“ și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

O poveste înainte de culcare: „Privighetoarea cântătoare“

Pe 1 mai, seara, de la ora 20.00, Arina Cojocaru îi invită pe cei mici să asculte, înainte de culcare, o nouă poveste, „Privighetoarea cântătoare“, de Frații Grimm.

Weekend Ion Creangă

Sâmbătă, 2 mai, de la ora 11.00, micii spectatori vor putea urmări, pe pagina de Facebook a Teatrului „Căluțul de mare“, spectacolul „Fata babei și fata moșneagului“, după Ion Creangă, în regia lui Daniel Stanciu. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârste cuprinse între trei și zece ani. În distribuție: Aneta Forna Christu, artist premiat de UNITER, Gabriel Monțescu, Rovena Paraschivoi, Ion Ciolan, Tiberiu Roșu și Rodica Parase.

Duminică, 3 mai, de la ora 11.00, cei mici sunt așteptați să transpunerea scenică a unei alte povești celebre a lui Ion Creangă, „Capra cu trei iezi“, în regia lui Gabriel Apostol, cu un scenariu semnat de Cristian Pepino și o scenografie de Daniela Drăgulescu, pe muzica lui Dan Bălan. Din distribuție fac parte:Magda Vernescu, Ion Ciolan, Daniel Minciună, Rovena Paraschivoi, Daniela Vlad și Claudia Brădescu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *