„Timpan pentru lumină“

„Timpan pentru lumină“ este numele expoziției pictorului Constantin Cioc, pe care constănțenii și turiștii o pot vedea, în perioada 6-20 august, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Expoziția, organizată de Asociația Culturală „DAR Development“, cu sprijnul Fundației „Sfinții Martiri Brâncoveni“, va fi vernisată marți, august, chiar de praznicul Schimbării la Față a Domnului, zi deloc întâmplătoare, de la ora 14.00.

„În jurnalul său atelier, Constantin Cioc descrie expunerea timpanelor pentru lumină prin unda sonoră a culorii cu rezonanța ei, plecând de la ideea că pictura începe invariabil cu un raport simplu între două sunete-culori. Din punctul său de vedere, sufletul uman poate fi reprezentat metaforic printr-un timpan, a cărui membrană, sensibilă la vibrația luminii, poate vedea sunetul culorilor.

Scopul itinerării expoziției este de a aduce în fața privitorului câteva obiecte din atelierul pictorului, obiecte înnobilate de lumină, o lumină mistică, sacră, care te face să intuiești lângă ele icoanele reale sau imaginare care însoțesc arta întru credință a lui Constantin Cioc“, spun organizatorii.

Expoziția va fi prezentată de pictorul Constantin Cioc și de Alexandra Brutaru, președinta Asociației „DAR Development“.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *