„Maria Tănase“, în această seară, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“

Spectacolul „Maria Tănase“, care trebuia să aibă loc pe 3 august, la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, dar care a fost amânat de către organizatori din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, se va juca în această seară de luni (5 august), de la ora 21.00.

Reprezentația, în regia lui George Bănică, cu Adriana Trandafir, în rolul principal și cu participarea lui Ionuț Dulgheriu, face parte din stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, eveniment organizat de PFA Ghiuvelichian Clara și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Intrarea este liberă.

Pentru a intra în atmosfera spectacolului, iată o mică prezentare a poveștii care stă la baza sa: „Copil fiind, Adriana Trandafir a avut ocazia să o întâlnească pe Maria Tănase, cu prilejul unui recital susţinut de aceasta la căminul cultural din satul natal al actriţei. «Din acea clipă mi-am zis: dacă Dumnezeu mă iubeşte cu adevărat, o să-mi dea şi mie măcar odată posibilitatea să fiu pe scenă, să primesc flori şi să fiu aplaudată», mărturisea Adriana Trandafir într-un interviu acordat săptămânalului Foaia Românească. În 1987, actriţa, angajată pe atunci la Teatrul Odeon, a conceput ceea ce avea să devină cel mai longeviv one-woman show din teatrul românesc – «Pasărea măiastră, Maria Tănase», un spectacol care prezintă viaţa personală a cântăreţei, cu aspectele mai puţin cunoscute publicului. «Este un exerciţiu», afirmă Adriana Trandafir, «pentru că nu mi-am propus să fiu nici mai bună decât ea, nici să arăt că pot să cânt mai bine»“.

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin“ se desfășoară în perioada 1-25 august, în fiecare joi, vineri, sâmbătă și duminică.

„Pentru a ajunge la Amfiteatru, locul care găzduiește «Serile de teatru la Pontul Euxin» trebuie să treceți prin Țara Piticilor, până la scena amenajată în părculețul copiilor. În spatele acesteia se află o poartă care duce spre locul de desfășurare al evenimentelor“, transmit organizatorii.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *