„Cocoșatul de la Notre Dame“, ultima reprezentație la „Seri de teatru la Pontul Euxin“

Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, un proiect gândit de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, cu intrare liberă, se apropie de final. Doar în această săptămână, joi, vineri,  sâmbătă și duminică, începând cu ora 21.00, publicul mai poate vedea spectacole sub cerul liber în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie.

Joi, 22 august, începând cu ora 21.00, publicul se poate (re)întâlni ultima dată, în această vară, cu faimosul cocoșat de la Notre Dame, Quasimodo. Spectacolul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“, distins cu numeroase premii la festivalurile naționale, a deschis stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“ pe 1 august și a mai avut două reprezentații de succes, îndelung aplaudate, pe 2 și 8 august.

Music-hall-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“ îi va aduce în fața publicului, în rolurile principale, pe:  Alexandru Florea – Quasimodo, Denise Done – Esmeralda, Grațian Prisacariu – Poetul Gringoire, Ionuț Dulgheriu – Clopin, Cristian Goaie – Phoebus și Catinca Hanțiu – Fleur-De-Lys. Alături de ei se vor evolua: Eduard Vacariu, Loredana Adăscaliței, Denisa Todireanu, Gabriela Dumitrache, Edoard Petre, Cornelia Pandele, Denisa Iova, Dana Cojan și Caraivan Mara Gabriela.

Muzica spectacolului este semnată de Alexandru Neș, după un text de Carmen Aldea Vlad, care a avut ca sursă de inspirație celebrul roman „Notre-Dame de Paris“ al lui Victor Hugo. Regia îi aparține Danielei Vitcu, coregrafia poartă amprenta creativă a Stelei Cocârlea, decorurile sunt realizate de Viorel Ungureanu, iar costumele, de Liliana Cornilă.

„Music-hall-ul Cocoșatul de la Notre-Dame vă invită să pășiți în lumea întunecată a Parisului medieval și în viețile umbrite de un destin nefericit a lui Quasimodo, clopotarul grotesc al Catedralei Notre-Dame, a arhidiaconului Frollo, chinuit de o viață fără speranță, a Esmeraldei, frumoasa țigancă dansatoare, a chipeșului căpitan Phoebus, care o păcălește pe Esmeralda făcând-o să creadă că o iubește. Această poveste tristă, marcată de vină, dragoste, speranță și izbăvire vă va ține cu sufletul la gură”, spun organizatorii.

Reprezentația din 22 august va fi urmată de un atelier de teatru forum, în cadrul căruia studenții-actori pun în scenă ideile spectatorilor.

În această săptămână, ultima din cadrul stagiunii „Seri de teatru la Pontul Euxin“, mai puteți vedea la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, spectacolele:

Vineri, 23 august

21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“

Atelier de Teatru Forum

Sâmbătă, 24 august

21.00-22.45 – teatru „Plata birului“

Atelier de Teatru Forum

Duminică, 25 august

21.00-22.45 – teatru „Carte de vizită“

Atelier de Teatru Forum

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *