„Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“, un spectacol care merită văzut. Sub cerul liber
În ciuda titlului… prea clasic, care anunță ceva sobru, spectacolul „Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“ este un spectacol care trebuie să fie văzut de cei care doresc să se amuze copios, să-și reîmprospăteze cunoștințele despre marele exilat sau (în cazul celor mai tineri) să afle cine a fost Ovidius, poetul care are o statuie în piața din Constanța care îi poartă numele.
Cei care au ezitat ieri (10 august) să meargă să-l vadă în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie sunt așteptați să vină astăzi, de la ora 21.00, în același loc, aceasta fiind cea de-a doua și ultima reprezentație din cadrul stagiunii estivale „Seri de teatru la Pontul Euxin“.
„Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“ are la bază un text savuros scris de Paul Miron, o excelentă punere în scenă de Aurel Palade și interpretarea deosebită, de zile mari, a unui colectiv de artiști format din profesori și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ și actori de la Teatrul de Stat Constanța, Teatrul „Jean Bart“ din Tulcea și Teatrul „Căluțul de mare“ din Constanța. Altfel spus, o echipă care s-a sincronizat perfect, care s-au simțit „ca peștele în apă“ pe scena acoperită cu nisip din Amfiteatru. În plus, cadrul natural oferit de Parcul Tăbăcărie, sub cerul liber, s-a integrat perfect în atmosfera spectacolului.
Coregrafia spectacolului este semnată de Alice-Maria Safta, scenografia e realizată de Elena Cozlovschi, muzica e creată de Alexandru Neș, iar costumele sunt realizate de Maria Dore. De sunet s-a ocupat Eduard Lupu, iar de light design, Adrian Vâlcu/Gabriel Dincă.
Distribuția e formată din: Ovidius – Radu Niculescu, Augustus – Geo Dobre, Livia – Daniela Vitcu, Fulvia – Clara Ghiuvelichian, Corina – Daniela Cojan, Porcius – Grațian Prisacariu, Gaeta – Inga Marcu, Guros – Emanuel Cristoiu, Carpos – Andrei Cantaragiu, Moira – Daniela Cristoiu, Sclavul 1 – Ionuț Dulgheriu, Sclavul 2 – Edoard Petre, Tulius/Slujnic – Vlad Fiu, Valer – Iulian Marinescu, Iulia – Gabriela Dumitrache-Ene, Brusturel – Loredana Adăscăliței, tânărul – Teodor Marcu, tânăra – Catinca Hanțiu. Grațiile sunt interpretate de: Denisa Todireanu, Denisa Iova, Roxana Pleșa, care redau și rolul muzelor, alături de: Ioana Francesca Coteanu, Raluca Mihaela Pleșca, Ana Maria Nicoară și Oana Gheorghiță.
Intrarea este liberă, la fel cum este la fiecare spectacol din cadrul „Serilor de teatru la Pontul Euxin“.
Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin“, organizat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, continuă până pe 25 august (în fiecare joi, vineri, sâmbătă și duminică), la Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie.
Iată ce mai puteți vedea până pe 25 august:
Joi, 15 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Vineri, 16 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Sâmbătă, 17 august
21.00-22.45 – teatru „Încurcă lume“
– teatru „Plata birului“
Duminică, 18 august
21.00-22.45 – teatru „Încurcă lume“
– teatru „Plata birului“
Joi, 22 august
21.00-22.45 – music-hall-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“
Atelier de Teatru Forum
Vineri, 23 august
21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“
Atelier de Teatru Forum
Sâmbătă, 24 august
21.00-22.45 – teatru „Plata birului“
Atelier de Teatru Forum
Duminică, 25 august
21.00-22.45 – teatru „Carte de vizită“
Atelier de Teatru Forum