Un tulburător „Zbor deasupra unui cuib de cuci“, într-o noapte de august

Cu siguranță, spectacolul „Zbor deasupra unui cuib de cuci“ al Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ Constanța, prezentat pe 9 august, Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, va dăinui multă vreme în memoria spectatorilor, ca un spectacol tulburător. 

Iată ce au transmis organizatorii evenimentului, pe această temă:

„Pe 9 august, în prezența unui număr impresionant pe spectatori pentru care locurile Amfiteatrului s-au dovedit a fi insuficiente (s-au găsit însă soluții, pe margini), publicul a urmărit un tulburător «Zbor deasupra unui cuib de cuci», o transpunere scenică a unuia dintre cele mai tulburătoare romane ale secolului al XX-lea, semnat de Ken Kesey.

Spectacolul Facultății de Arte din cadrul Universității „Ovidius“ cu un impresionant parcurs festivalier încununat de premii (Cel mai bun actor – Vlad Cristian Fiu, la Festivalul «Buzăul iubeşte Teatrul» 2017, Premiul pentru cel mai bun spectacol şi Premiile pentru Cel mai bun actor în rol secundar – Ionuţ Dulgheriu și Iulian Marinescu, la Festivalul Naţional al Şcolilor de Teatru «Hyperion iese la Godot» Bucureşti 2017) s-a bucurat de un mare succes și sub cerul liber.

Drama nonconformistului Randle Patrick McMurphy (interpretat de Vlad Cristian Fiu), o oază de normalitate pentru cei internați la azilul de nebuni, pentru cei recuperabili, dar și pentru cei cronici, a emoționat până la lacrimi. Deși nu au lipsit nici momentele de umor veritabil, replicile energicului și dezinvoltului noului venit fiind savuroase și «gustate“ atât de cei de pe scenă, cât și de cei din public“.

Din distribuția spectacolului au făcut mai parte: Loredana Adăscăliţei (Miss Ratched), Mirela Mihai (Doctor), Edoard Petre (Williams), Vlad Fiu (Randle Patrick MCMurphy), Edi Vacariu (Harding), Iulian Marinescu (Billy), Ionuț Dulgheriu (Cheswick), Mircea Șiromașenco (Martini), Radu Niculescu (indianul Bromden), Alexandru Săplăcan (Rukly), Catinca Hanţiu (Pilbow), Dana Cojan (Candy  Star), Denisa Todireanu (Sandy), Denisa Iova (Rose),– Cornelia Pandele (Hellen) și Gabriela Dumitrache (Ellis).

Regia spectacolului Zbor deasupra unui cuib de cuci“ este semnată de Daniela Vitcu, asistent de regie este Mirabela Moroșanu, muzica e realizată de Alexandru Neș, iar coregrafia, de Stela Cocârlea. De sunet s-a ocupat Eduard Lupu, iar de lumini, Gabriel Dincă.

Săptămâna trecută, în cadrul „Serilor de teatru la Pontul Euxin“, publicul a mai urmărit spectacolele de mare succes: „Cocoșatul de la Notre Dame“ – 9 august și „Viața și pătimirile lui Publius Ovidius Naso“ – 10 și 11 august.

Stagiunea estivală „Seri de teatru la Pontul Euxin“, un proiect inițiat de Ghiuvelichian Clara PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța, aduce publicul constănțean săptămânal (joi, vineri, sâmbătă și duminică), în Amfiteatrul din Parcul Tăbăcărie, pentru a urmări spectacole de mare succes din dramaturgia românească și universală.

Iată ce puteți vedea, în continuare, la „Seri de teatru la Pontul Euxin“:

Joi, 15 august

21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“

Atelier de Teatru Forum

Vineri, 16 august

21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“

Atelier de Teatru Forum

Sâmbătă, 17 august

21.00-22.45 – teatru „Încurcă lume“

– teatru „Plata birului“

Duminică, 18 august

21.00-22.45 – teatru „Încurcă lume“

– teatru „Plata birului“

Joi, 22 august

21.00-22.45 – music-hall-ul „Cocoșatul de la Notre Dame“

Atelier de Teatru Forum

Vineri, 23 august

21.00-22.45 – teatru „Gâlcevile din Chioggia“

Atelier de Teatru Forum

Sâmbătă, 24 august

21.00-22.45 – teatru „Plata birului“

Atelier de Teatru Forum

Duminică, 25 august

21.00-22.45 – teatru „Carte de vizită“

Atelier de Teatru Forum

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *