Întâlniri „În parc“, pe o bancă, cu Eminescu, Veronica Micle, Mița Bicilista și Râmaru

„În parc“ este titlul spectacolului care se va juca în ultima sâmbătă din luna august pe scena Amfiteatrului din Parcul Tăbăcărie, în cadrul celei de-a doua ediții a festivalului în aer liber „Seri de teatru la Pontul Euxin“, care se desfășoară la Constanța în perioada 7 august-6 septembrie.

„Ești într-un parc și te uiți în gol la o bancă. Și te gândești că poate acolo într-o zi, Eminescu și Veronica Micle și-au spus vorbe de amor sau că regele Ferdinand și Mița Biciclista puneau țara la cale înainte de primul război mondial sau că Ion Râmaru își dădea întâlnire cu o fată. Și apoi sună telefonul și vezi că e prietenul/prietena care îți spune că întârzie un pic. Și îți amintești de ce ești acolo. De ce ai venit în parc“, spune Radu Iacoban.

El a scris scenariul, a regizat spectacolul, iar sâmbătă va juca pentru publicul din Constanța, alături de Rodica Lazăr.

Personajele pe care ei le vor interpreta sunt: Mihai Eminescu şi Veronica Micle, Regele Ferdinand şi Miţa Biciclista, criminalul în serie Râmaru şi Mihaela, dar și un „el“ și o „ea“ din zilele noastre.

Scenografia spectacolului, care permite ca acțiunea să nu sufere sincope, este realizată de Mihaela Ularu.

Intrarea este liberă cu respectarea tuturor măsurilor privind prevenirea răspândirii COVID-19.

Proiectul „Seri de teatru la Pontul Euxin”, ediția a II-a, este organizat de Oțeleanu Ioana Cătălina PFA și finanțat de Primăria Municipiului Constanța. Valoarea totală a proiectului este de 333.500 lei.

„Seri de teatru la Pontul Euxin” este un proiect de interes general, finanțat din fonduri nerambursabile. Manager de proiect este prof. univ. dr. Daniela Vitcu.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *