După 20 de ani, Harry Tavitian revine pe scena de la Costinești

Vești mari pentru iubitorii blues-ului și jazz-ului din România: Harry Tavitian revine pe scena de la Costinești după 20 de ani. Evenimentul este prilejuit de prima ediție a „Jazz & Blues Night Remember Costinești“, despre care organizatorii spun că este „un proiect ce are ca obiectiv principal readucerea în memorie a manifestărilor de gen, festivalurile de jazz din perioada anilor 80 din «stațiunea tineretului»“.

(Re)întâlnirea cu muzica lui Harry va avea loc vineri, 16 august. Va fi o seară cu mult jazz și blues, care va începe de la ora 19.00 și va ține până la miezul nopții. Alături de îndrăgitul jazzman constănțean și invitații săi, Zoltan Hollandus – contrabas și Cserey Csaba  – tobe, percuție, vor mai cânta trupa Nightlosers, Adrian Naidin Band și Snaco Dixie Band. Evenimentul va fi prezentat de Florian Lungu și Andrei Partoș.

afis jazz costinesti

Amintirile lui Harry 

Iată ce spune Harry Tavitian despre serile de jazz de la Costinești: „Au fost destui ani când mi-am sărbătorit ziua (n.r. – ziua de naștere, 11 august) «prin muncă», adică am avut concerte. Prima oară, în 1982, la Costinești, unde apoi se crease o adevărată tradiție, pentru că Festivalul de Jazz era, în fiecare an, între 10-14 august.

Am amintiri fabuloase de la festivalurile din Costinești din anii ’80. Vineri (n.r. – 16 august) voi reveni în Costinești după 20 de ani, timp în care și jazzul a lipsit de acolo cu desăvârșire. Voi cânta în trio la Jazz& Blues Night Remember Costinești 2019. Nădăjduiesc că împreună cu publicul de jazz și blues și cu colegii muzicieni care vor urca pe scenă vom reuși să reînnodăm împreună această frumoasă tradiție.

Una dintre amintirile cele mai dragi de la serbarea zilei mele de naștere în Costinești este legată de concertele mele cu Johnny Răducanu la patru mâini sau la două piane. Bunul meu prieten, istoricul ideilor Sorin Antohi, scria: «Alături de Johnny Răducanu, Harry a stabilit o miraculoasă simbioză».

De la Johnny am învățat libertatea prin jazz. Iar Costineștiul a fost un spațiu extraordinar al libertății la Festivalul de jazz din anii ’80, în plină dictatură.

Vineri (16 august), cu siguranță, sufletul lui Johnny se va bucura împreună cu noi, sus, în ceruri“.

Bilete

Biletele pentru „Jazz & Blues Night Remember Costinești“ au prețuri de 30 lei. Ele s-au pus in vânzare online pe site-ul www.iabilet.ro, dar se pot achiziționa la sediul Doors Club din Constanța (Str. Traian, nr 68A). Informații se pot obține la număru de telefon: 0766 057 078.

Sursă foto: https://harrytavitian.wordpress.com/  și Doors Club

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *