Sărbătoare mare pentru musulmanii din România

Musulmanii din România, la fel ca cei din întreaga lume, celebrează între 31 iulie și 3 august, unul dintre cele mai mari evenimente ale anului: Sărbătoarea Sacrificiului sau Kurban Bayram-ul.

Sărbătoarea Sacrificiului este atât un prilej de reflecţie asupra valorilor noastre spirituale, cât şi unul de a ne manifesta grija şi respectul faţă de semenii noştri. Sărbătoarea Sacrificiului comemorează jertfa Profetului Ibrahim, cel care, pus să aleagă între dragostea faţă de unicul său fiu şi adoraţia pentru Allah, optează pentru confirmarea devoţiunii faţă de divinitate.

Pandemia de Covid 19 şi măsurile luate de autorităţile din întreaga lume pentru a preveni răspândirea virusului i-au împiedicat în acest an pe etnicii turci din Dobrogea să efectueze pelerinajul la locurile sfinte Mecca şi Medina, ritual religios considerat a fi unul dintre cei 5 stâlpi ai Islamului. (…)

Din cauza contextului actual, vom petrece Kurban Bayramul, acasă în familiile noastre restrânse pentru binele tuturor etnicilor turci. Chiar dacă trebuie să păstrăm distanţarea socială acum, gândurile bune și valorile noastre spirituale ne vor uni și ne vor face mai puternici pentru ca în viitorul apropiat să putem să fim împreună, aproape unul de celălalt.

Fie ca Sărbătoarea Sacrificiului să aducă tuturor membrilor comunității turce împăcarea cu sine și atitudinea de smerenie față de Allah, dar și bucurie în suflete și în case, sănătate, unitate și prosperitate! Kurban bayramınız kutlu olsun!“, a transmis președintele Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), ing. Osman Fedbi.

Citește și:

Geamia Abdul Medgid, din Medgidia, cu lemn din cedrii Libanului și lumânări atinse de istorie

Geamia „Esmahan Sultan“ din Mangalia, locul unde timpul pare să stea în loc

Popas în camera nupțială a tătarilor

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *