Sărbătoarea Ramazan, trei zile de bucurie pentru credincioșii musulmani

Sărbătoarea Ramazan, una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor de pretutindeni, care durează trei zile și pe care etnicii turci din România o mai numesc „Șeker Bayramı/ Sărbătoarea dulciurilor“, deoarece acum de pe mesele credincioșilor musulmani nu lipsesc baclavalele și sarailiile, este marcată cu mare bucurie și la Constanța.

După ce marți 4 iunie, liderii Uniunii Democrate Turce din România (UDTR) au luat parte la slujba religioasă prilejuită de Sărbătoarea Ramazan, miercuri, 5 iunie, ei participă la întâlnirea anuală cu Consulul General al Republicii Turcia la Constanța, Sulhi Turan, organizată de Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța.

Sărbătoarea Ramazan este una dintre cele mai importante sărbători religioase ale musulmanilor de pretutindeni care, în aceste zile, îşi îndreaptă rugăciunile în semn de  recunoştinţă faţă de Allah, cel care i-a revelat Profetului Muhammed, Cartea Sfântă, Coranul. (…) Uniunea Democrată Turcă din România a organizat în perioada lunii Ramazan, care a început în data de 6 mai, acțiuni cu caracter umanitar și cine tradiționale de iftar la filialele din: Constanța, Tulcea, București, Galați, Mangalia, Hârșova, Cobadin, Cumpăna, Tuzla şi Fântâna Mare. În data de 23 mai, UDTR a organizat o cină tradiţională de iftar la Constanța, la care alături de liderii UDTR s-au aflat reprezentanți ai autorităților publice, ai instituțiilor deconcentrate, profesori universitari și diplomați acreditați la Bucureşti şi Constanţa. În acest an, a luat parte la cina de iftar pentru prima dată în calitate de Ambasador al Republicii Turcia în România, E.S. Füsun Aramaz, consul general al Republicii Turcia la Constanţa, între anii  2010-2013. Acţiunile cu caracter socio-umanitar din timpul lunii Ramazan au fost organizate de comisia de religie a UDTR şi au fost coordonate de vicepreşedintele comisiei, prof. Firdes Musledin“, a transmis biroul de presă al UDTR.

De asemnea, președintele UDTR, Fedbi Osman, le urează membrilor comunității turce: „Ramazan bayramınız kutlu olsun! („Sărbători fericite!“).

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *