Rugăciune, istorie și valori identitare, de la Constanța la Istanbul

Tineri membri ai Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), cu vârsta cuprinsă între 20 şi 40 de ani și cu studii superioare, de la fialele din Constanţa, Bucureşti, Brăila, Cumpăna, Lazu, Mangalia, Valu lui Traian, Cobadin, Medgidia, Techirghiol şi Cernavodă, au vizitat Istanbulul, în perioada 21-27 iulie, în cadrul proiectului „Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci“.

Cu acest prilej, ei au îmbinat rugăciunea cu vizitarea obiectivelor istorice și turistice. Geamiile „Sultanahmet“, „Fatih“, „ Sultan Mihrimah“ şi „Eyyup“, Muzeul „Hamam Turcesc“ al Universităţii „Bayazid al II-lea“, Turnul Galata, Büyükada, Aya Sofia şi Piaţa Taksim sunt obiectivele religioase și turistice pe care aceștia le-au vizitat. Alături de participanţii la proiectul organizat și coordonat de vicepreşedinta comisiei de religie, prof. Firdes Musledin, s-a aflat şi preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman.
muzeu istanbul comisia de religie udtr

Proiectul «Rolul religiei în promovarea valorilor identitare a etnicilor turci» se înscrie în seria de programe organizate de UDTR cu scopul de a-i apropia pe membrii comunităţii turce din Dobrogea de valorile religiei islamice, dar şi de a cunoaşte îndeaproape istoria şi civilizaţia turcă. Este de datoria noastră ca prin acest gen de proiecte să promovăm în rândul membrilor comunităţii noastre islamul moderat, specific etnicilor turci dobrogeni şi valorile sale morale care îndeamnă la pace, toleranţă, respect şi iubire“, a spus preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *