Tabără de limba maternă pentru elevii de etnie turcă

30 de elevi de etnie turcă, care studiază limba maternă în şcolile din judeţul Constanţa, au participat, în perioada 4-9 august, la o tabăra în localitatea Agapia din judeţul Neamţ, organizată de Comisia de Învățământ a Uniunii Democrate Turce din România (UDTR).

Cu acest prilej, ei au participat la cursuri de: limba turcă, pictură, dans tradiţional turcesc și au vizitat și obiectivele turistice şi religioase din zonă:; Cetatea Neamţ, Curtea Domnească din Piatra Neamţ, Mănăstirea Agapia, Casa Memorială „Mihail Sadoveanu“, Muzeul de Măşti „Popa Tatu“ şi Rezervaţia de zimbri „Dragoş Vodă“.

tabara limba materna udtr

„Elevii au avut posibilitatea să intre în competiţie în cadrul concursurilor de creaţie literară şi pictură, precum şi de recitare şi interpretare de cântece în limba turcă. Cei mai buni dintre ei au obţinut premii din partea UDTR“ a declarat preşedinta Comisiei de Învăţământ a UDTR, prof. Vildan Bormambet.

Conform organizatorilor, tabăra de limba maternă se înscrie în seria de proiecte organizate de UDTR cu scopul de a conserva şi promova una dintre cele mai importante valori identitare a etnicilor turci, limba maternă.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *