Concurs de recitare în limba turcă – „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu şi Yunus Emre“

Dragostea pentru cultură, pentru limba maternă și pentru poezie se cultivă de la vârste fragede. Pornind de la această premisă, Uniunea Democrată Turcă din România (UDTR) a inițiat, în 2016, concursul de recitare pentru elevi „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu şi Yunus Emre“. 

Ajunsă anul acesta la cea de-a V-a ediție, competiția care promovează poezia va avea loc joi, 23 ianuarie, de la ora 12.00,  în sala „Remus Opreanu“ a Consiliului Judeţean Constanţa. Evenimentul este organizat de UDTR, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa.

„În competiţia şcolară vor intra 35 de elevi din ciclul primar şi gimnazial care studiază limba turcă maternă în unităţile de învăţământ din judeţul Constanţa. Elevii vor recita poezii aparţinând poeţilor Mihai Eminescu şi Yunus Emre în limbile română şi turcă. Concurenţii au fost selectaţi de profesorii lor de limba maternă în funcţie de performanţele obţinute la limba turcă în primul semestru al anului şcolar 2019-2020. Cei mai buni recitatori vor fi premiaţi de UDTR în urma jurizării“, au precizat organizatorii prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit declaraţiei preşedintei Comisiei de Cultură a UDTR, Serin Türkoğlu, „în acest an juriul concursului va fi format din: prof. univ. dr. Marina Cap-Bun, conf. univ. dr. Veronica Nedelcu de la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa şi inspectorul şcolar prof. Icbal Anefi“.

În cadrul manifestării este programat un scurt program artistic susţinut de ansamblul folcloric Delikanlilar al UDTR.

Concursul de recitare pentru elevi „Sub bolta geniilor, Mihai Eminescu şi Yunus Emre“ este organizat de comisia de cultură a UDTR „cu scopul de marca împlinirea la 15 ianuarie a 170 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu şi Ziua Culturii Naţionale“, au mai precizat organizatorii.

La eveniment sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, ing. Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, precum şi subprefectul judeţului Constanţa, Şenol Ali.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *