Preparate din Ada Kaleh la Festivalul de Artă Culinară Turcească de la Techirghiol
Iubitorii de savori orientale sunt așteptați la cea de a XIV-a ediţie a Festivalului de Artă Culinară Turcească, eveniment care se va desfășura, în weekend, la Techirghiol.
Festivalul, organizat de Comisia de Femei a Uniunii Democrate Turcă din România (UDTR) va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 11.00, la Pensiunea Admir, situată pe malul lacului Techirghiol.
Conform preşedintei Comisiei de Femei, Filiz Ismail, „vor fi premiate cele mai gustoase măncăruri tradiţionale turceşti şi delicii orientale pregătite la filialele UDTR din: Medgidia, Tulcea, Bucureşti, Brăila, Cernavoda, Hârşova, Cumpăna, Lazu, Amzacea, Cobadin, Techirghiol, Tuzla, Eforie, Măcin, Babadag, şi Fântâna Mare. Preparate culinare specifice insulei Ada Kaleh vor fi expuse de membrii filialei ce poartă numele vechii insule scufundate“.
Concursul se va desfășura pe trei secţiuni: mâncare tradiţională, patiserie şi dulciuri. Un spectacol de dansuri tradiţionale turceşti, oferit de ansamblul folcloric Delikanlılar, va stimula talentul concurentelor și va încânta publicul venit să deguste.
Conform organizatorilor, la festival sunt aşteptaţi să participe: preşedintele UDTR, Fedbi Osman, secretarul general, prof. Ervin Ibraim, deputatul Iusein Ibram, reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, ai Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, precum şi ai Consulatului General al Republicii Turcia la Constanţa.