Mozart și Puccini, în weekend, la Teatrul „Oleg Danovski“

La final de săptămână, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ invită publicul în sala de spectacole, pentru a umări două opere celebre din creația lui Mozart și Puccini.

Prima întâlnire, cu sfidătorul, dar curajosul Don Giovanni va avea loc sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 19.00. Spectacolul „Don Giovanni“, cu o regie semnată de Beatrice Rancea, cu decoruri realizate de Constantin Ciubotariu şi costume create de Doina Levintza, îl va avea în rolul titular pe baritonul Marius Eftimie. Alături de acesta vor mai evolua artiştii: Akiko Hayakawa – Japonia, Elena Rotari, Orest Pîslariu – București, Doru Iftene, Smaranda Drăghici – debut, Bogdan Ocheșel şi Constantin Acsinte.

Conducerea muzicală a spectacolului îi aparține dirijorului argentinian Roberto Buffo.

„Madama Butterfly“

Duminică, de la ora 19.00, publicul va urmări o răvăşitoare poveste despre diferenţele culturale şi despre povestea de iubire dintre micuţa japoneză Cio-Cio-San şi pragmaticul locotenent american de marină Pinkerton.

Rolul delicatei Cio-Cio-Sandin opera „Madama Butterfly“, de Puccini, va fi interpretat de soprana Akiko Hayakawa din Ţara Sorelui-Răsare, locotenentul va fi redat de tenorul Răzvan Săraru, iar devotata Suzuki va fi întruchipată de mezzosoprana Lucia Mihalache.

Sub bagheta dirijorului nipon Koichi Inoue, vor mai evolua Marius Eftimie, Anton Zidaru – București, Ionela Duma, Cristian Caragea, Laurențiu Severin, Constantin Acsinte şi Andrei Băican.

Viziunea regizorală a spectacolului îi aparţine lui Ognian Draganov, scenografia e realizată de Grigore Gorduz, iar costumele sunt create de Tvetanka Stoinova.

Bilete

Biletele pentru aceste evenimente se găsesc la agenția Teatrului, dar pot fi procurate și online.

Copiii, elevii și studenții vor plăti 8 lei pe un bilet, pe baza carnetelor de note vizate de zi, iar pensionarii, 15 lei, pe baza talonului de pensie. Biletele fără reduceri au prețuri de 20, 25, 30, 40 și 50 lei, în funcţie de locul ocupat în sală, conform diagramei sălii.

Luni, miercuri, joi și vineri, agenția este deschisă între orele 11.00-17.00. În zilele de marți, este deschisă.
Sâmbătă și duminică, în zilele cu spectacol, agenția funcționează între orele 18.15-19.00. În zilele fără spectacol, agenția va fi închisă. Rezervările telefonice se fac doar în timpul programului la numărul de telefon 0241.481.460. Acestea sunt valabile 24 de ore. Cu 48 de ore înaintea începerii spectacolului nu se mai pot face rezervări pentru titlul respectiv.

Începând cu 1 ianuarie 2019, biletele la evenimentele Teatrului „Oleg Danovski“ (cu excepția serilor lirice și camerale din foaier și a spectacolelor pentru copii) se pot achiziționa și online prin intermediul entertix.romyticket.ro sau direct de pe tnobconstanta.ro/bilete/. Pentru achiziția online de bilete, se aplică un comision peste valoarea biletelor. Plata se poate face online cu cardul. Tichetele pot fi cumpărate și din rețeaua de magazine partenere Entertix.ro: Carrefour și Cărturești.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *