Premii pentru soprana Laura Eftimie și tenorul Răzvan Săraru la Gala Premiilor Operelor Naționale de la Iași 

Soprana Laura Eftimie și tenorul Răzvan Săraru de la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ au fost premiați, pe 9 octombrie, la Gala Operelor Naționale de la Iași.

Gala Premiilor Operelor Naționale, eveniment ajuns la cea de-a VI-a ediție, dedicat anul acesta Centenarului Marii Uniri, s-a desfășurat, marți seară, pe scena Operei Naționale Române din Iași, conduse de Beatrice Rancea.

Visul meu a început în satul natal, un sătuc de lângă Cheile Dobrogei. Îmi imaginam, cântând alături de bunicul meu, acompaniată de bunicul meu, la caval, stând pe prispa casei, că florile și celelalte plante din grădina bunicii mele sunt spectatorii mei. Astăzi, dvs. sunteți spectatorii mei. Acest parcurs muzical al meu mi-a fost dăruit de bunul Dumnezeu. Alături mi-au fost oameni minunați, care m-au învățat să cânt frumos, să mă port, să fiu mulțumită și fericită cu ceea ce am, să am răbdare. Dedic acest premiu părinților mei, care s-au sacrificat și m-au ajutat să plec din acel sătuc și să studiez de mică muzica cultă. De asemenea, acest premiu este al Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, acolo unde am început să cânt și unde mi-am desăvârșit arta vocală, unde mi-am împlinit cel mai frumos vis, am cântat cele mai frumoase și dorite roluri, acest lucru datorându-se doamnei manager Daniela Vlădescu, care ne iubește și ne face să fim fericiți“, a spus soprana Laura Eftimie.

daniela vladescu

Înainte de toate, se cuvine să mulțumesc bunului Dumnezeu pentru toate câte mi-a oferit. Mi-a oferit mult. Mi-a oferit lângă mine un om care mi-a fost alături la bine, dar mai ales la rău. Acum 11 ani și jumătate, în 2007, doamna manager Daniela Vlădescu spunea «Da» dorinței mele de a mă alătura colectivului Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Costanța. De atunci și până astăzi au urmat multe momente importante, fericite pentru mine. Pentru toate acestea, pentru toate succesele pe care le-am avut pe scena teatrului, pentru toate debuturile pe care mi le-ați oferit, pentru toată răbdarea și bunăvoința pe care le-ați arătat față de mine, astă seară (n.r. – 9 octombrie), eu, aici, vă mulțumesc, doamnă Vlădescu! Deși acest premiu este inscripționat cu numele meu, de fapt el aparține tuturor colegilor mei din Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski“ din Constanța, de la personalul artistic la cel tehnic. Fără colegii mei, acest premiu nu ar fi existat. În fine, dar nu în cele din urmă, aș dori să mulțumesc publicului constănțean. Am simțit, într-adevăr, că mi-a fost aproape încă de la prima mea apariție și nădăjduiesc că până azi. Doamnele și domnilor, închei spunându-vă că sunt pe deplin bucuros și că este așa cum spunea Nicolae Iorga (…)  «Cine uită nu merit㻓, a spus Răzvan Săraru.

Premiile din acest an, o noutate 

Noutatea ediției 2018 a Gala Premiilor Operelor Naționale a constat în faptul că premiile, acordate de această dată artiștilor, nu și spectacolelor din stagiunea 2017-2018, au fost deja stabilite de juriu, fără a mai fi anunțate nominalizările.

Anul acesta, juriul a fost format din muzicologul și realizatorul Radio România Muzical și Cultural Luminița Arvunescu, criticul de balet Vivia Săndulescu, criticul muzical Costin Popa, membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, prim-dirijorul Filarmonicii „George Enescu“ București, Horia Andreescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică București și muzicologul și criticul muzical Grigore Constantinescu.

monica chereches

Printre cei care au înmânat premiile Galei s-au aflat directorul general al Teatrului „Oleg Danovski“, Daniela Vlădescu, directorul Direcției de Balet, Monica Cherecheș și coregraful Horațiu Cherecheș din cadrul aceleiași instituții de cultură.

horatiu chereches

Coregrafia momentelor artistice din cadrul Galei Premiilor Operelor Naționale a fost realizată de Amalia Mîndruțiu, nume binecunoscut publicului constănțean grației aparițiilor sale pe scena tomitană în roluri prim-solistice.

Evenimentul a fost transmis în direct pe TVR, Radio România Cultural și Radio România Muzical.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *