Tineri dansatori turci, în tabără culturală la Câmpulung Moldovenesc

40 de elevi și studenți, membri ai ansamblurilor folclorice Delikanlılar, Fidanlar și Şirinler aparținând Uniunii Democrate Turce din România (UDTR), au participat, între 18 și 23 august, la cursuri de folclor și au învăţat dansuri tradiţionale noi.

Evenimentul s-a desfășurat în cadrul unei tabere culturale, care a fost organizată de UDTR la Câmpulung Moldovenesc din județul Suceava.

Tabără a fost destinată exclusiv membrilor ansamblurilor folclorice ale UDTR și a avut ca scop instruirea și perfecționarea acestora în arta dansului popular turcesc.  În cadrul taberei, cursurile au fost predate de Mùkteda Altiner, profesor de dans folcloric în cadrul ansamblului de dansuri populare turcești  Nilüfer din Bursa, Turcia. Programul taberei a cuprins opt ore de antrenament zilnic dar și excursii la Mănăstirea Voroneț, monument UNESCO și la rezervația naturală Pietrele Doamnei din Munții Rarău“, au transmis reprezentanții UDTR în cadrul unui comunicat de presă.

tabara culturala udtr

Astfel de tabere au loc anual și fac parte din seria de proiecte culturale organizate de UDTR cu scopul de a conserva și de a promova în rândul tinerilor zestrea culturală a turcilor dobrogeni. Anul acesta, activitatea în cadrul taberei a fost coordonată de președintele Comisiei de Tineret a UDTR, Harun Osman.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *