Trei comedii, în weekend, la Teatrul de Stat Constanța

Comedia va fi instalată la loc de cinste, în acest weekend, la Teatrul de Stat Constanța. Instituția de cultură le propune iubitorilor de teatru trei seri cu trei spectacole diferite: vineri – „Memoria apei“, sâmbătă – „Meciul de comedie“ și duminică – „Gaițele“. Toate reprezentațiile încep de la ora 19.00.

Cei care doresc să le vadă trebuie să se grăbească, deoarece numărul locurilor este limitat.

„Având în vedere că accesul este permis doar în limita a 50% din capacitatea sălii, vă recomandăm să vă rezervați locurile cât mai din timp!“, menționează reprezentanții Teatrului de Stat Constanța.

Biletele se pot procura de la agenția teatrului, dar și online, de pe platforma mystage.ro.

Agenția de bilete este deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, inclusiv, între orele 11.00-19.00.

„Memoria apei“

Spectacolul de vineri seară, „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton, este o comedie amară în prim-planul căreia se află reîntâlnirea a trei surori după moarte mamei lor. Revederera lor este un prilej pentru rememorări, defulări, dezvăluiri de secrete păstrate cu strășnicie, lacrimi, bucurii și împăcări.

Din distribuție fac parte Dana Dumitrescu, Liviu Manolache, Alina Manțu, Georgiana Rusu, Laura Iordan-Adrian și Andu Axente.

Scenografia este semnată de Maria Miu și light design-ul, de Lucian Moga.

„Memoria apei“ a avut premiera în septembrie 2019, în deschiderea stagiunii 2019-2020.

„Memoria apei“, pe pojghița subțire a amintirilor

„Meciul de comedie“

Sâmbătă, de la ora 19.00, constănțenii sunt invitați să vadă un spectacol interactiv în care ei înșiși sunt invitați să joace: „Meciul de comedie“. Deși spectacolul are un scenariu și o regie, semnate de Dragoș Munteanu, nicio reprezentație nu seamă cu alta, pentru că publicul și improvizația înclină balanța meciului.
Cele două echipe care intră în competiție pentru Cupa Improvizatorilor sunt: Real Stavrid – Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban – Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu.

Arbitrul, care va modera interacțiunea dintre public și sală, va fi Erwin Șimșensohn.

Actorii vor fi acompaniați live de Mădălin Nicolae Mușat. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

„Meciul de comedie“ a avut premiera în plină pandemie, în aer liber, în Parcul Arheologic Constanța, pe 11 iulie 2020.

La „Meciul de comedie“, actorii cântă, joacă și dansează după cum dictează spectatorii

„Gaițele“

Tragicomedia „Gaițele“, scrisă de Alexandru Kirițescu, este unul dintre cele mai longevive titluri din repertoriul Teatrului de Stat Constanța.

Spectacolul, în regia lui Lucian Iancu, este programat duminică.

Din distribuție fac parte: Dana Dumitrescu în rolul Anetei Duduleanu, „șefa de clan“, secondată de Maria Lupu (sora Zoia, de la Caracal „de unde s-a răsturnat carul cu proști“) și Cristina Oprean (Lena, „colivăreasa“ familiei). Li se alătură Luiza Martinescu, Lana Moscaliuc, Andu Axente, Laura Iordan Adrian, Remus Archip, Adrian Dumitrescu, Mirela Pană, Liliana Cazan și Gabriel Neață.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu, iar coregrafia, de Raimonda Potlog.

Tragicomedia „Gaițele“ a avut premiera pe 31 martie 2012.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *