Weekend cu dramă și comedie la Teatrul de Stat Constanța

La final de săptămână, Teatrul de Stat Constanța invită publicul pe… scenă și în sala de spectacole, pentru a urmări două dintre producțiile stagiunii 2019-2020: „Jocuri în curtea din spate“ (două reprezentații) și „Meciul de comedie“.

Deoarece „Jocuri în curtea din spate“  presupune prezența publicului pe scenă, făcându-l în acest fel martor tăcut (și revoltat) al narațiunii, iar numărul de locuri este limitat, spectacolul va avea două reprezentații: vineri, 19 februarie și sâmbătă, 20 februarie, de la ora 19.00.

„Jocuri în curtea din spate“, de Edna Mazya, are la bază un caz real cutremurător, petrecut în vara anului 1988, într-un kibbutz din nordul Israelului. Modul în care justiția a „soluționat“ cazul a șocat opinia publică, un rol important în acest sens avându-l mass media care a tras un semnal de alarmă asupra abuzurilor.

Spectacolul, pus în scenă de Diana Mititelu, are o distribuție preponderent masculină, aducând pe scenă tineri actori, angajați sau colaboratori ai Teatrului de Stat Constanța: Andrei Bibire, Cătălin Bucur, Theodor Șoptelea și Ștefan Mihai.

Singurul rol feminin are o dublă distribuție: Cristiana Luca și Ecaterina Lupu, cele două actrițe având personalități unice, motiv pentru care, deși replicile sunt aceleași, cel care vede ambele reprezentații are impresia că a văzut două spectacole diferite.

„Miza spectacolului a fost acela de a ne lupta cu o prejudecată, cu un gând, pe care cred că toți l-am avut: acela că violul poate fi justificat“, spune regizoarea Diana Mititelu.

Scenografia este semnată de Răzvan Bordoș, iar de lighting-design s-au ocupat Cristian Niculescu și Alexandru Bibere.

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate“ a avut premiera pe 29 februarie și 1 martie 2020.

Biletele pot fi procurate atât de la agenția teatrului, cât și de pe portalul mystage.ro.

„Meciul de comedie“

Duminică, de la ora 19.00, atmosfera se va destinde, iar actorii vor schimba registrul înveselind publicul care va juca un rol foarte important, deoarece el va da tonul „Meciului de comedie“.  Cele două echipe care intră în competiție pentru Cupa Improvizatorilor sunt: Real Stavrid –  Ecaterina Lupu, Mirela Pană, Florin Aioane, Vlad Lință, Remus Archip și AC Biban – Cătălina Mihai, Florina Stănculeț, Lucian Iftime, Ștefan Mihai, Andrei Cantaragiu. Arbitrul, care va modera interacțiunea dintre public și sală, va fi Andrei Bibire.

Actorii vor fi acompaniați live de pianistul Mădălin Nicolae Mușat. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitrașcu.

Spectacolul a avut premiera pe 10 iulie 2020, în aer liber, în Parcul Arheologic.

Și pentru „Meciul de comedie“ biletele pot fi achiziționate online, de pe mystage.ro, dar și de la casa de bilete.

Casieria teatrului, aflată în incinta instituției de cultură (Bd. Ferdinand nr. 11), este deschisă de joi până duminică între 11.00 și 19.00.

Spectacolele se joacă cu 30% din capacitatea locurilor cu respectarea tuturor regulilor sanitare impuse de contextul epidemiologic.

Citește și:

„Jocuri în curtea din spate“ sau când inocența dispare la o aruncătură de… minge 

La „Meciul de comedie“, actorii cântă, joacă și dansează după cum dictează spectatorii

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *