„Jocuri în curtea din spate“, în premieră la Teatrul de Stat Constanţa

Teatrul de Stat Constanţa vine în fața publicului, în weekend, la cea de-a treia premieră a stagiunii, „Jocuri în curtea din spate“, care este și prima din acest an, după premierele din 2019 „Memoria apei“, de Shelagh Stephenson, în regia lui Vladimir Anton și „Lasă-mă să intru“, de John Ajvide Lindqvist, în regia lui Vlad Cristache.

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate“, în regia Dianei Mititelu, are la bază o piesă scrisă de scriitoarea israelienă Edna Mazya, în traducerea Adei-Maria Ichim.

„Jocuri în curtea din spate“ oferă publicului constănțean posibilitatea de a vedea doi dintre cei patru tineri actori ai TSC, recent angajați, prin concurs: Cristiana Luca și Andrei Bibire. Ceilalți actori sunt tineri colaboratori ai TSC: Ecaterina Lupu, Theodor Șoptelea, Cătălin Bucur și Ștefan Mihai, unii dintre ei făcând parte din distribuția spectacolului „Lasă-mă să intru“.

În sigurul rol feminin al spectacolului sunt distribuite, alternativ, două actrițe: Cristiana Luca  și Ecaterina Lupu.

Scenografia este semnată de Răzvan Bordoș, iar de lighting-design s-au ocupat Cristian Niculescu și Alexandru Bibere.

Avanpremiera spectacolului va avea loc vineri, 28 februarie, de la ora 19.00. Cele două premiere, în care rolurile feminine vor fi diferite, vor avea loc sâmbătă, 29 februarie și duminică, 1 martie de la ora 19.00.

O radiografie a psihicului adolescentin

Edna Mazya nu doar că reface procesul unui eveniment extrem de violent din viața unor tineri, dar analizează și mecanismele psihologice care au permis producerea lui. «Jocuri în curtea din spate» este un spectacol despre cruzime, o radiografie a psihicului adolescentin, o poveste despre patru băieți și o fată care trăiesc ultima lor zi de libertate, de copilărie, de nevinovăție. Ultima zi fără consecințe! Piesa s-a bucurat de un succes enorm atât în Israel, cât și în alte țări în care a fost montată, mai ales pentru că transpune o poveste adevărată, a procesului agresorilor în cazul unui viol asupra unei adolescente de 14 ani, întâmplat într-o comunitate rurală din nordul țării. Cazul i-a șocat pe israelieni, iar achitarea inițială a făptașilor a declanșat proteste masive în toată țara. Publicitatea din jurul procesului a determinat mai multe femei să capete curaj și să raporteze diverse forme de agresiune ținute sub tăcere“, se arată într-un comunicat de presă al TSC.

Nerecomandat copiilor sub 14 ani

Spectacolul „Jocuri în curtea din spate“ nu este recomandat persoanelor sub 14 ani.

Biletele se pot procura de la agenția teatrului, deschisă lunea, între orele 09.00-17.00 și de joi până duminică, între orele 11.00-19.00. Detalii se pot obține la numerele de telefon: 0241.488.247. / 0371.442.592.

Tichetele se pot achiziționa și prin platforma mystage.ro, la achiziția online aplicându-se un comision.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *