Gala „Hop“ se pregătește de start, redactorii „Thespis“ surprind cele mai bune momente

Au mai rămas doar câteva zile până la startul celei de-a XXII-a ediții a Galei Tânărului Actor „Hop“, eveniment cu tradiție care, anul acesta, se va desfășura, în premieră, la Constanța, la Teatrul de Stat, în perioada 2-5 septembrie. O premieră binevenită având în vedere că până acum gala s-a desfășurat numai pe litoralul românesc: la Costinești, la Mangalia și apoi, din nou, la Costinești, dar niciodată în municipiul reședință de județ.

Cele mai bune și antrenante momente ale Galei „Hop“, de pe scenă, dar și din culise, vor fi surprinse în paginile revistei „Thespis“.

Proiect inițiat la ediția 2016 a Galei Tânărului Actor HOP, la propunerea directorului artistic Miklós Bács, Revista «Thespis» este concepută de tineri critici de teatru, aflați la început de drum, cărora li se oferă oportunitatea de a scrie despre concurenți și despre atmosfera Galei HOP.

Astfel, Revista Thespis devine o bursă pentru criticii de teatru de mâine. Li se oferă un «material de lucru» bogat, un loc proaspăt unde pot să-şi exerseze aptitudinile şi spiritul critic.

Echipa redacţională a revistei «Thespis» 2019 este formată din: Lavinia Lazăr – Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Andrada Popa –  Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale” București și Ema Onofrei – Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj Napoca. Puteți afla mai multe despre ele accesând pagina dedicată revistei online: https://galahop.uniter.ro/revista-thespis-2019/. Cronicile lor despre atmosfera de la audițiile din București le găsiți în rubrica ARTICOLE REVISTA THESPIS“, spun organizatorii.

Transmisiune live

Până la startul galei, fanii Galei „Hop“ își pot vota concurenţii favoriți, dansActorii. Aceștia se prezintă zilnic, rând în rând, în perioada 8-31 august, pe site-ul, dar și pagina de Facebook „Hop“, pentru a putea fi votați. Deoarece, la Gala „Hop“, votul publicului contează.

Mai mult, în perioada 2-5 septembrie pe site-ul www.galahop.uniter.ro se poate urmări live transmisia competiţiei, iar joi, 5 septembrie, până la ora 20.00, publicul își poate vota online favoriții.

Cei care vor urmări gala din sală sunt așteptați la Teatrul de Stat Constanța, în perioada 2-5 septembrie, până la ora 18.30, deoarece după această oră accesul nu mai este permis.

Gala Tânărului Actor HOP este un proiect al UNITER care sprijină debutul tinerilor artişti oferind oportunităţi de formare profesională şi viitoare colaborări.

Anul acesta, directorul artistic al Galei HOP, ediția a XXII-a, este dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu.

Organizatorii ediții 2019 sunt: UNITER și Teatrul de Stat Constanța. Proiectul cultural este finanțat de: Consiliul Județean Constanța și Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, coproducător fiind Societatea Română de Televiziune.

Partenerii evenimentului sunt: Teatrul Naţional „I. L. Caragiale” din Bucureşti, ITI – Institutul Internațional de Teatru, Secţia Română, TIFF – Festivalul Internațional de Film Transilvania, City Park Mall, Constanța, Primăria Sector 5 Bucureşti și Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache“. Partener de tradiţie este Societatea Română de Radiodifuziune.

Partenerii media ai Galei „Hop“ sunt: Radio Sky, Radio Constanța, Radio Vacanța, Radio Doina, Ziua de Constanța, Cuget Liber, Replica de Constanța, Star Gossip Magazine, Cultura Constanța și Ziarul Metropolis. Partener de monitorizare este MediaTrust.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *