Teatrul de Stat Constanța marchează Ziua Culturii Naționale prin spectacolul „De dragoste… cu Eminescu“

Ziua de naștere a poetului Mihai Eminescu (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), instituită ca Zi a Culturii Naționale prin Legea nr. 238 din 7 decembrie 2010, va fi marcată de Teatrul de Stat Constanța (TSC) prin spectacolul de poezie și muzică „De dragoste… cu Eminescu“.

Evenimentul susținut de actorii Liviu Manolache, Georgiana Mazilescu, Alina Manțu, Marian Adochiței și Andrei Cantaragiu, va fi programat marți, 15 ianuarie, de la ora 19.00, în foaierul TSC. Intrarea la spectacol este liberă, în limita locurilor disponibile.

Potrivit unui comunicat de presă emis de TSC, foaierul a fost ales ca loc de desfășurare a evenimentului „pentru ca distanța dintre actori și public să se micșoreze, la fel și distanța dintre Mihai Eminescu și receptorii săi de astăzi“.

„Cu nouă ani în urmă, această sărbătoare a fost în mod inspirat stabilită la data nașterii lui Mihai Eminescu, cel care și-a uimit contemporanii și urmașii prin profunzime, talent, prolificitate, capacitate de studiu și polivalență culturală și socială – mii de poezii și pagini de proză, articole social-politice cu mare impact în epocă, 46 de manuscrise cu 14.000 de file, pe care cercetătorii încă le descifrează și interpretează“, se mai arată în comunicatul de presă al TSC.

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *