Propunerile Teatrul de Stat Constanța în „primul“ weekend al lui 2019: o nuntă celebră, trăiri patriotice și… „Testosteron“

Teatrul de Stat Constanța (TSC) propune publicului, în acest weekend, „primul“ din anul 2019, trei spectacole diferite: o comedie franțuzească, inspirată de un text celebru, „Nunta lui Figaro“, un spectacol care a avut premiera recent, în decembrie 2018, „Inima Reginei Maria“, și o comedie poloneză cu limbaj licențios, nerecomandată minorilor, „Testosteron“.

Faimoasa nuntă a șiretului bărbier din Sevilla Figaro este programată vineri, 11 ianuarie, de la ora 19.00, în rolul titular aflându-se Tani Ștefu. Din distribuția comediei lui Pierre-Augustin Caron de Beaumarchais mai fac parte: Bogdan Caragea, Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu.

Regia spectacolului „Nunta lui Figaro“ este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia e realizată de Gabriela Nicolaescu, fostă soție a regretatului Sergiu Nicolaescu.

Sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 19.00, iubitorii teatrului sunt invitați la un spectacol de altă factură: „Inima Reginei Maria“, după un scenariu de Radu Aldulescu, cu o regie semnată de Alina Hiristea și cu o scenografie realizată de Cosmin Hiristea (decorurile) și Raluca Negoescu (costumele).

Din distribuția celui mai nou titlu din repertoriul Teatrului de Stat Constanța, dedicat Centenarului Marii Uniri, fac parte: Dana Dumitrescu, Remus Archip, Nina Udrescu, Cristina Oprean, Mirela Pană, Georgiana Mazilescu, Marian Adochiței, Liviu Manolache, Cosmin Mihale, Laura Iordan Adrian, Liliana Cazan, Alina Manțu, Florentin Roman, Adrian Dumitrescu și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius“ din Constanța.

Duminică, de la ora 19.00, teatrul constănțean invită publicul la o comedie după un text al polonezului Andrzej Saramonowicz. Este vorba despre un alt gen de nuntă, o „nuntă ratată“, după cum se menționează în comunicatul TSC, pretext pentru cele șapte personaje masculine să profereze o serie de invective la adresa femeilor, absente din spectacol, dar prezente în public. Totul din dragoste pentru femei, se zice, pentru că, după cum precizează regizorul Traian Șoimu, cei șapte iubesc femeile „până la Dumnezeu și înapoi“.

Din cauza limbajului licențios, spectacolul „Testosteron“, cu Andu Axente, Bogdan Caragea, Adrian Dumitrescu, Andrei Cantaragiu, Alexandru Medveghi, Marian Adochiței și Remus Archip în distribuție, nu este recomandat minorilor.

 

Share:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *